Tar omkamp om syriske flyktninger i Harstad

Frps ordførerkandidat i Harstad, Hanne C.S. Iversen vil ha omgjort kommunestyrets vedtak om å ta imot syriske flyktninger. Venstres ordførerkandidat reagerer sterkt på det.

Harstad

Hanne C.S. Iversen mener at vedtaket om å ta imot 53 syriske flyktninger vil få enorme konsekvenser for Harstad.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp

Valglogo

I juni sa et flertall i Harstad kommunestyre ja til å ta imot 53 flyktninger fra Syria.

Hanne C.S. Iversen mener kommunen ikke har råd til å ta imot noen.

– Bakgrunnen for det er ganske gammel. Vi har en helt håpløs situasjon i Harstad hvor vi har flere titalls vanskeligstilte i boligkø. Så skal vi ta 53 ekstra flyktninger, når vi ikke klarer å bosette de vi allerede har i byen, sier Iversen til NRK.

– Vil få enorme konsekvenser

Hanne C.S. Iversen

Frps ordførerkandidat, Hanne C.S. Iversen mener kommunen ikke har råd til å ta imot noen flyktninger.

Foto: Martin Mortensen / NRK

I kjølvannet av Siv Jensens utspill under et arrangement i Ålesund lørdag, der hun oppfordret kommunene til å si nei til å ta imot syriske flyktninger, er også Hanne C.S. Iversen kommet på banen.

Frps ordførerkandidat mener kommunen ikke skal ta ansvar for disse flyktningene. Nå vil hun gå til valg på å få omgjort vedtaket fra 23. juni, om å ta imot 53 syriske flyktninger.

– Jeg har ingen problemer med å omgjøre et vedtak som er fattet i kommunestyret. Et flertall står til et nytt er fattet, og dette vil få så enorme konsekvenser for Harstad-samfunnet at det skulle bare mangle at vi tar saken på nytt, sier Hanne C.S. Iversen.

– Alle har et ansvar

Maria Fjellstad

Harstad Venstre sin ordførerkandidat, Maria Serafia Fjellstad tror ikke kommunestyret vil omgjøre vedtaket.

Foto: Nils Mehren / NRK

– Jeg er glad for at vi har et kommunestyre i Harstad som ikke kommer til å omgjøre det vedtaket. Jeg er glad for at vi har et kommunestyre som sier ja til å ta imot dem der nøden er størst, sier Maria Serafia Fjellstad, Harstad Venstre sin ordførerkandidat.

Hun mener alle har et ansvar for disse flyktningene.

– Vi har et helt klart moralsk og medmenneskelig ansvar for å stille opp i den store krisen som er, og ta imot flyktningene.

I Tromsø holder de seg til vedtaket om å ta inn så mange som mulig.