NRK Meny
Normal

Tanabryter ble europamester

16-åring fra Tana vant ungdoms-EM i bryting.

Signe Marie Fidje Store på pallen

Signe Marie Fidje Store på pallen under junior-EM i Katowice i Polen.

Foto: Per Kristian Støvring/Mattekanten.no

I går kveld kunne Signe Marie Fidje Store (16) fra BK Tana gå opp på pallen i den polske byen Katowice som ungdomseuropamester i bryting.

– Nå er det bare glede her, dette er noe av det beste hun har gjort, sier trener Frode Gundersen.

Vanskelig vei til toppen

Det Gundersen sikter til er veien frem til seieren. Etter innveiinga torsdag kveld viste det seg at Fidje Store var kommet i samme pulje som flere gode brytere fra Tyrkia, Ungarn, Bulgaria, Russland og Ukraina.

– Alle disse landene regnes blant de beste brytenasjonene, sier Gundersen.

Gundersen er særlig imponert over 16-åringens andre kamp, hvor hun vant over russiske Tatiana Kashirina.

– Den vant hun på fallseier, det vil si at man får begge skuldrene til motstanderen ned i bakken. Det er bedre enn en vanlig poengseier.

Finalen ble også en spennende kamp. Der møtte ventet da regjerende, nå tidligere europamester Elin Nilsson fra Sverige.

– Før dette har de møttes to ganger hvor Nilsson har vunnet begge gangene, så det var nok ekstra stas for Signe Marie å endelig slå henne, sier Gundersen.

– Målbevisst jente som kan nå langt

Signe Marie Fidje Store begynte som bryter i Tana BK som 12-åring, etter kort tid kunne trenere Frode Gundersen se et talent i utvikling.

– Man merker forskjell på dem som bare møter opp på trening for moro skyld og dem som blir igjen og trener ekstra. Signe Marie var en av dem som man merket ville bli god og trente ekstra for det.

To EM-gull på et halvt år

Med Signe Maries Fidje Stores EM-gull har BK Tana vunnet to EM-gull i 2012. I mars tok Maja Erlandsen EM-gullet for seniorer.

– Det er vel kanskje litt mye det her, to gull på et halvt år. Jeg tror ikke helt det har gått opp for oss hva dette betyr for klubben, sier trener i Tana BK, Frode Gundersen.