NRK Meny
Normal

Synes du været er trist? Da har du glemt juni for to år siden

Sommerværet har latt vente på seg i nord, men for to år siden var det betraktelig verre. Da hadde nemlig turistene snøballkrig i Tromsø i juni.

Turistene har snøballkrig i Tromsø i juni

16. juni i 2014 var det så mye snø at turistene på Fjellstua i Tromsø kunne ha snøballkrig. Reporter og foto: Dan Henrik Klausen.

Selv om vi er langt ut i juni har det den siste tiden ikke vært mye som har innbydd til grilling eller bading. Det har vært mye regn og kjølig vær, men det er kanskje ikke uvanlig i nord på denne tiden av året?

En oversikt fra YR over de 30 siste dagene, viser at snittemperaturen var 8,0 grader. Det er faktisk 0,3 grader over normalen.

Den høyeste temperaturen for målestasjonen i Tromsø ved Vervarslinga, var 21,7 grader 30. mai. Den laveste var 1,5 grader 6. juni.

Samlet nedbør gjennom disse 30 dagene var 43,0 millimeter. Mest nedbør på et døgn var 9,7 millimeter 4. juni. Høyeste vindhastighet var 8,5 meter i sekundet 3. juni.

Det kan derfor se ut som været vi opplever nå er helt normalt, og allerede tirsdag kan det bli opp mot 15 grader og solen vil også vise seg, hvis meteorologene får rett.