Arctic Race flyttes sørover

Neste års Arctic Race of Norway skal flyttes sørover mot polarsirkelen.

Arctic Race

Langstrakte vidder, og midnattssol er ingredienser under årets Arctic Race of Norway. Her fra Sennalandet.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp

Dybdahl

ARN-grunnlegger Knut-Eirik Dybdal sier at rittet skal sørover neste år.

Foto: Hilde Wøhni Joakimsen

Dermed må Øst-Finnmark vente i minst to år før det internasjonale sykkel-sirkuset kommer til regionen, skriver avisa iTromsø.

Til avisa sier Arctic Race-direktør Claude Rach at rittet skal sørover. Han har selv besøkt Mo i Rana, men avgjørelsen hvor sykkelløpet eksakt skal gå er ikke tatt.

Har sett seg ut mulige etapper

En annen ARN-direktør, rittets grunnlegger Knut-Eirik Dybdal, avslører at man har sett seg rundt etter nye steder å legge Arctic Race of Norway-etapper i 2015.

– Arctic Race of Norway er et arrangement for hele Nord-Norge. Vi har en visjon om at vi skal besøke alle kommunene i Nord-Norge. I fjor var vi i Nordland, de fleste etappene, og hadde en avslutning i Troms. I år har vi de fleste etappene i Finnmark, og avslutter i Troms. Vi ønsker å fordele etappene mest mulig, sånn at ja, vi kommer til å flytte oss sørover, og sør for Tromsø, til neste år.

Øst-Finnmark 2016?

Hvor rittet skal gå neste år er ennå ikke avgjort, men midt-Troms, med Finnsnes og regionen sørover mot Narvik er aktuell. Et annet område er Helgeland. Visjonen er at alle kommuner i Nord-Norge skal få celebert sykkelbesøk.

Og Dybdahl har allerede sett seg ut spennende etapper i Øst-Finnmark.

– Vi har sett mange fantastiske etapper, hvordan vi kan lage et fantastisk sykkelritt der også. Men så er det sånn at vi må forflytte oss. I Nord-Norge har vi lange avstander, der vi ser at vi må være i et område av gangen, sånn at vi kan få alle sammen med på en god måte.

– Én ting kan jeg love, og det er at vi kommer til Øst-Finnmark en gang.

Created by InfoDispatcher

Etappe 2 hadde målgang midt i Alta sentrum. Hør intervjuet med ordfører i Alta Laila Davidsen her.