NRK Meny
Normal

Sykkelfest i Tromsø sentrum

Flere hundre barn på sykkel testet løypa før det var proffsyklistene sin tur.

sykkelløp Tromsø

Anna Sofie Ravna deltok på sykkelløp og pappa Øyvind Ravna var med.

Foto: Håvard Holme / NRK

– Hadde egentlig ikke tenkt å være med, men moren meldte meg på. Så ble jeg bare med på det, forteller Anna Sofie Ravna.

Anna Sofie Ravna sykler mye på sommeren for å få trening til langrenn på vinteren. Gøy å konkurrere om sommeren. Barnerittet på Arctic Race er en god anledning til det.

Jenta som er av det svært aktive slaget sier at hun deltar på flest konkurranser på vinterstid, likevel har hun deltatt på flere løp i sommer. Snart stiller hun på startstreken til Tromsdalstindløpet og ekstremløpet.

Hun synes det er gøy med sykkelfest i Tromsø i dag.

– Sykling er jo en bra idrett det.

Fikk sykkel til nordnorsk mesterskap

Sykkelen fikk hun av faren sin da hun deltok på NNM i sykling

– Vi stortrives her. Det er veldig artig å være med på denne sykkelfesten og flott at Tromsø har fått et arrangement som dette, sier Øyvind Ravna.

Far og datter skal sykle ut til Eidkjosen på Kvaløya for å få med seg sykkelrittet både når de er på vei ut og når de er på vei tilbake igjen.

– Det blir fantastisk spennende å se sykkeleliten på Kvaløya og det er sannsynligvis bare en gang i livet man får oppleve det, sier Øyvind Ravna.

– Skjønner ikke at de kan sykle så fort

– Jeg skjønner ikke hvordan disse supersyklistene får til å sykle så fort og at de tør å sykle i så brå svinger, sier Anna Sofie

– Har du lyst til å bli like god som Arctic Race-syklistene?

– Da jeg var med på NNM fant jeg ut at sykling er en ganske tøff idrett når man sykler og går i bakken. Jeg tror ikke akkurat jeg skal satse så mye på det.

syklister

Spente syklister fra det belgiske laget Wallonie – Bruxelles før start på dagens etappe.

Foto: Håvard Holme / NRK

Spente syklister

– Det er siste dag på Arctic Race, så vi er veldig spente, sier belgiske Boris Dron som sykler for laget Wallonie – Bruxelles.

– Det er en annerledes dag med mange flere folk langs løypen – mange flere enn det var på Nordkapp. Det er flott, sier lagkamerat Laurent Evrard.

– Det er litt vind i dag. Men landskapet er fantastisk vakkert. Området er annerledes enn mange andre steder vi sykler. Det man ser her, ser man ikke andre steder. Det er en fantastisk følelse å sykle her, fortsetter Laurent Evrard.

– Selv om landskapet er vakkert gir det oss ikke ekstra krefter til å sykle fortere. Det er for kaldt til det, sier Boris Dron.

De ler.

10 grader den 17 august er overraskende kaldt for de belgiske herrene. Før Tromsø-etappen ligger Laurent på 35. plass og Boris på 52. plass.