NRK Meny
Normal

Politiets nøkkelvitne er dømt svindler og hallik

Forsvarsadvokaten til en av de siktede har ikke tiltro til politiets nøkkelvitne i Vålnes-saken.

Vollan gjestestue

Det spekuleres i om riving av nybygget på Vollan gjestestue kan være neste steg i Vålnes-saken.

Ifølge Nordlys er vitnet en mann i 50-årene som både er dømt for hallikvirksomhet og gjentatte tilfeller av svindel.

Mannen har sonet i Trondheim fengsel, der den 42 år gamle mannen som er en av de siktede i Vålnes-saken satt varetektsfengslet.

Savnet siden 2011

50 år gamle Per Vålnes har vært savnet fra Balsfjord i Troms siden desember 2011, og politiet mener han ble drept i forbindelse med feiringen av 50-årsdagen sin.

Den tidligere samboeren til Vålnes og to menn er siktet for drap, men de ble løslatt på tampen av fjoråret. Politiet har ikke klart å finne Vålnes tross omfattende søk, men etterforskningen har fortsatt.

– Jeg finner det betenkelig og nokså tilfeldig at etterforskerne i Tromsø bygger den videre utviklingen i saken på det den notoriske svindleren forteller. At et slik person skal være premissleverandør i en så alvorlig sak, er som å spille russisk rulett, sier advokat Morten Furuholmen til avisa iTromsø.

Han forsvarer den 40 år gamle mannen som nå er sammen med Vålnes' tidligere samboer. Furuholmen mener at hele politiets sak mot de siktede vil svekkes betydelig om vitnets opplysninger viser seg å ikke holde vann.

Sender direkte fra pressekonferanse

Det var tirsdag denne uka at Aftenposten meldte at politiet planla å rive nybygget på Vollan gjestestue. Dette som en følge av at det såkalte nøkkelvitnet kontaktet politiet i vinter og fortalte at levningene etter Vålnes var skjult i fundamentet i nybygget.

Dette skulle vitnet ha fått høre av den siktede han sonet sammen med. Politiet har tidligere søkt i betongfundamentet med georadar, uten å finne noe.

Fredag klokka 11 har politiet i Tromsø invitert til en pressekonferanse om Vålnes-saken. NRK sender direkte fra pressekonferansen.