Svensk-finsk røvertokt ikke like dramatisk som politiet trodde

Den foreløpige etterforskningen viser at de tre personene som ble pågrepet i Troms tirsdag ikke hadde gjennomført et ran i Finland eller hadde våpen på seg, som politiet først trodde.

Bilen som tre væpnede ranere brukte fra Finland til Troms

HEISATUR: Tre utlendinger tok seg en tur til Tromsø. Der stjal de blant annet en campingvogn, og hadde med seg narkotika og sprit.

Foto: Rune Nordgård Andreassen / NRK

Mye tyder på at Tromsø tirsdag formiddag fikk besøk av det som mest av alt kun viser seg å være en svenskfinsk fyllefest på fire hjul. Vel å merke med narkotika og en stjålet campingvogn på slep.

Til NRK sier fungerende stasjonsleder Anita Hermansen torsdag at hendelsene som ble meldt fra finsk politi ikke har funnet sted.

– Dette er langt mindre dramatisk enn først antatt, sier hun.

Men tirsdag var det svært dramatisk. Bevæpnet politi rykket ut. Tre personer, to menn og en kvinne, hadde kommet kjørende fra Finland etter «et ran», og de kunne ha skytevåpen og være «farlig». Politiet ba folk i tromsøområdet om å være «svært forsiktige».

Det tok ikke lang tid før de ble pågrepet. Politiet leitet etter pågripelsene etter skytevåpen etter det angivelige ranet på Kilpisjärvi, nært grensa til Norge.

– Det har ikke funnet sted noe ran, og vi leter ikke lenger etter våpen, sier Anita Hermansen i dag.

Tyveri og narko

Den riktige historien er at det skjedde en «hendelse» i Kilpisjarvi, påpeker Hermansen:

– Et våpen kan ha vært involvert, men det er ikke blitt tatt med noe våpen over grensa, sier Hermansen.

I Tromsø stjal de en campingvogn på fastlandet, før de rettet kursen mot Kvaløya, der de stjal bensin. Tyveri ble meldt onsdag, og dette stemmer.

Det funnet sprit og narkotika i forsetet på bilen. Tre personer, to svenske og en finsk, er siktet i saken. Siktelsene omfatter kun det som hendte i Norge, tyveri, rus og besittelse av narkotika.