NRK Meny
Normal

Sveitsiske myndigheter kondolerer

De sveitsiske skiløperne som overlevde snøskredet i Kåfjord, får støtte av personell fra sitt hjemlands ambassade.

Flagget på halv stang

I Kåfjord kommune ble det tirsdag flagget på halv stang etter at fem personer omkom og en ble skadd i snøskred i kommunen.

Foto: Rune N. Andreassen/NRK

– Vi har sendt en medarbeider fra ambassaden i Stockholm til Troms for å støtte de overlevende. Vi står også i kontinuerlig kontakt med norske myndigheter, opplyser pressetalskvinne Jenny Piaget i det sveitsiske utenriksdepartementet til NTB.

Sveitsiske myndigheter uttrykker også sin medfølelse:

– Vi vil uttrykke våre dypeste kondolanser til familier og venner av de omkomne i denne tragiske ulykken, skriver Piaget i en e-post.

Får oppfølging

Ulykken håndteres og følges opp av Sveits' ambassade i Stockholm fordi denne håndterer konsulære saker også i Norge.

Ambassaden har sendt en sveitisk konsul til Tromsø for å hjelpe sveitsere som er påvirket av denne dramatiske hendelsen.

– Ut i fra det jeg vet var det 12 personer i turgruppen. Vi vet ikke hvor mange av dem som er fra Sveits, sier fungerende ambassadør Marianne Gramm til NRK.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Takker for innsatsen

Video Video fra skredområdet i Troms

VIDEO: Slik så det ut på ulykkesområdet etter at skredet hadde krevd fem menneskeliv og skadet en.

Sveitsiske myndigheter vil ikke gå ut med navn eller annen informasjon om identiteten til de som er rammet av ulykken.

– Vil gjerne skjerme de overlevende, men samtidig berømme norsk politi og redningsmannskaper for deres innsats. De tok kontakt med ambassaden meget raskt og har vært veldig behjelpelig med å gi løpende informasjon om hendelsen. Jeg er veldig takknemlig for deres kompetente respons, sier Gramm.

Fem personer omkom i snøskredet i Kåfjord i Troms mandag. Fire av de døde er sveitsiske. En moderat skadd person er også sveitsisk statsborger. Disse var en del av et følge på totalt tolv personer.