Sveitserne kom til Nord-Sverige for å se nordlyset – seks døde

De seks personene som lørdag døde i en trafikkulykke i Kiruna var alle unge menn som var i Sverige for nå se nordlyset. De var på vei hjem til Sveits da ulykken inntraff.

Trafikkulykke, Kiruna

SEKS DØDE: I alt åtte personer var involvert i ulykken. Av dem mistet seks livet.

Foto: Maria Engström-Andersson

Det skriver SVT. Den svenske allmennkringkasteren forteller at det sveitsiske utenriksdepartementet har sendt ut en pressemelding som bekrefter ofrenes nasjonalitet.

Den tragiske ulykken inntraff da en minibuss kolliderte med en lastebil. Det var i alt syv personer i minibussen. Seks av dem mistet livet, mens en person ble hentet med helikopter til sykehus med skader.

Nordlysturister

Politiet opplyste lørdag at alle de omkomne var født på 90-tallet. Ifølge sveitsiske 20 minuten var de alle nordlysturister på vei hjem til Sveits, ifølge SVT.

Alle kom fra Berner Oberland sør for Bern, som er landets hovedstad. Det sveitsiske utenriksdepartementet skriver følgende i ei pressemelding gjengitt av SVT:

«Vi ser med stor bekymring den alvorlige ulykken der seks sveitsiske borgere døde og en ble skadet 12. januar i Sverige. Utenriksminister Ignazio Cassis uttrykker sin dypeste sympati for ofrenes familier,»

Ulykken inntraff klokken 02 natt til lørdag på länsväg 395 i Masugnsbyn nord i Sverige. Føreren av lastebilen kom uskadd fra kollisjonen.

På det svenske politiets hjemmeside står det at ingen er mistenkt i saken, da klassifiseringen av hendelsen ennå ikke er klar.