Svært skuffet

Porsanger-ordføreren fikk ingen lovnader fra Kommunalministeren.

Mona Skanke

Porsanger-ordfører Mona Skanke

Foto: Arnstein Jensen / NRK

Kommuneledelsen i Porsanger fikk ingen løfter under møtet med kommunal- og regionalminister Magnhild Meltveit Kleppa i regjeringskvartalet i går kveld.

Ordfører Mona Skanke ba om statlige arbeidsplasser, men det ble det ingenting av i denne omgang. Ministeren ramset heller opp hvilke tilbud de forskjellige departementene hadde.

– For vår del synes vi ikke det var noe særlig, sier en skuffet Skanke.

Kjemper mot klokka og økonomien

Porsanger og Mona Skanke kjemper en hard kamp mot klokka. Forsvarets nedtrapping av sin virksomhet og en elendig kommuneøkonomi gjør at all energi nå settes inn på krisemidler fra regjeringen.

I går hadde hun med seg en sterk delegasjon til møtet med flere departement. Finnmark fylkeskommune, Sametinget og Innovasjon Norge deltok, uten at dette imponerte kommunalmisiteren nok til å gi løfter om strakstiltak eller statlige arbeidsplasser.

– Jeg har ingen tiltak i ermet nå, men vi tar en runde i regjeringen og håper at vi skal ta noe på plass.

Under møtet lovte Forsvarsdepartementet å gå inn med seks millioner kroner ekstra fordelt over fire år. Dette synes Mona Skanke er for lite.

Fikk ikke svar

Det var en skuffet ordfører Mona Skanke som kom ut fra møtet, uten å ha klart for seg hvordan omstillingspakken som kommunen ble lovet etter at Forsvaret trappet ned sin aktivitet i Porsanger.

– I forhold til enkelte momenter som ble presentert som del av vår omstilling så ble jeg skuffet, og jeg måtte be om å få forklart hva vår omstilling skulle innebære.

– Fikk du det?

– Nei!

Lover midler

Magnhild Meltveit Kleppa

Kommunalminister Magnhild Meltveit Kleppa

Foto: Per Willy Larsen

Nå skal Meltveit Kleppa ta saken videre i regjeringen. En avgjørelse er ventet å komme i midten av november.

– Fra kommunaldepartementet vil det både være aktuelt med ad hoc-midler, og så må vi følge situasjonen på sikt.

– Hva mener du med ad hoc-midler?

– Innovasjon Norge og Fylkeskommunen skal få noen midler fra oss som de skal bruke i samarbeid med Porsanger kommune for å tilrettelegge for nye arbeidsplasser.