SV vil være med på olje-eventyret

SV i Sør-Varanger vil ha både omlasting og ilandføring av olje i kommunen.

I går åpnet partiet sin valgkamp i Kirkenes.

I årets valgkamp har Sør-Varanger SV funnet mange gode argumenter for hvorfor de bør bli en oljekommune.

- Det er best å legge oljebasert virksomhet hit, for her er det smule farvann og gode havneforhold. Vi vil ha arbeidsplassene dette medfører. For det å skaffe arbeid til flere er viktig for at folk skal bli i kommunen, sier ordførerkandidat for SV i Sør-Varanger, Lisbeth Isaksen.

SV har en mer offensiv næringspolitikk i årets partiprogram enn ved forrige kommunevalg.

- Vi erkjenner at vi lever i en olje- og gassalder, og at vi må ta vare på miljøet. På den måten sier vi at her er det egentlig bare muligheter.

SV stemte lenge mot boring etter olje i Barentshavet, fordi de var redde for hvordan det ville gå med miljøet. Og det var partikolleger fra sosialistisk ungdom som i sin tid lenket seg fast på Snøhvit-anlegget utenfor Hammerfest.

Nå avviser Isaksen at utvinning av olje er i strid med partiets miljøprofil.

I årets valgkamp mener Sør-Varanger SV at man har gjort flere undersøkelser som viser at det er mer sannsynlig at man kan hente opp olje og skåne miljøet samtidig.

- Grunnen til at SV har vært litt avventende er at man har ønsket å vurdere konsekvensene av ulike aktiviteter. Men nå har vi fått de svarene vi ønsker, og vi vil ha oljeomlessing i Sør-Varanger.

For partiet ønsker ikke å komme bakpå i et olje-eventyr i nord.

- Vi kan ikke stoppe den utviklingen som er i gang, men vi skal sørge for å ta hensyn til miljøet.