Foretok farlig forbikjøring - var meter fra å kollidere med UP-bil

En mannlig bilfører i 30-årene mistet lappen etter at han foretok en farlig forbikjøring og nesten kolliderte med en UP-bil i Lavangsdalen.

forbikjøring lavangsdalen

Den farlige forbikjøringen ble fanget av et videokamera i politibilens frontrute.

Foto: politiet

Marthinsen

UP-sjef Geir Marthinsen karakteriserer forbikjøringen som tygg.

Foto: Petter Strøm / NRK

– Jeg har snakket med betjenten som satt i bilen. Han forteller at han måtte bremse hardt og legge seg til siden for å unngå å kollidere med den møtende bilen, sier sjef for Utrykningspolitiet (UP) i Troms og Finnmark Geir Marthinsen.

Det var fredag formiddag at en sivil UP-bil fra Tromsø opplevde at en personbil gjennomførte en stygg forbikjøring av et vogntog kun få meter foran patruljebilen. Det var også glatt på stedet på grunn av underkjølt regn.

– Alvorlig sak

Marthinsen forteller at politiet skiller mellom tre typer forbikjøringer. De som er greie, de som fører til et forelegg og de som ender med anmeldelse og førerkortbeslag.

– At førerkortet ble beslaglagt, sier noe om alvorligheten i saken, sier han.

Patruljen fikk stoppet bilføreren, som var en mann født i 1983, og førerkortet ble beslaglagt. Det viste seg også at bilen mannen kjørte var uregistrert.

Ulykkesutsatt vei

E8 gjennom Lavangsdalen har lenge vært en av de mest ulykkesutsatte strekningene i Nord-Norge. Det har blant annet vært flere dødsulykker på veien. Januar 2011 døde fem personer og flere ble skadet da en buss og flere personbiler kolliderte.

I november 2013 var nye midtdelere på plass langs den 9,6 kilometer lange strekningen som var mest ulykkesutsatt. Den stygge forbikjøringen skjedde i den delen av dalen som ikke har midtdelere.