Student i London: – Ble nedringt av familie og venner

Siri Beate Arntzen satt på forelesning på universitetet i London da det begynte å strømme inn bekymra meldinger fra venner og familie.

Siri Beate Arntzen

Siri Beate Arntzen fra Lofoten studerer i London, og var på forelesning da angrepet skjedde.

Foto: privat

– Jeg fikk vite om hendelsen gjennom min mor som sendte melding og spurte om jeg var trygg. Så kom resten av familiemedlemmene på rekke og rad. Jeg fikk også vite mer om det via BBC, men det ser ut som at norske medier er vel så oppdaterte, sier 28-åringen, som tidligere har studert i fire år i Tromsø.

I ettermiddag sitter hun på universitetet i sentrum av London, et lite stykke fra parlamentsbygningen, der det som blir betegnet som et terrorangrep skjedde i 15:30-tiden norsk tid.

En kvinne skal være drept i angrepet, og minst ti personer skadd. I tillegg er den antatte gjerningsmannen drept av politiet.

Foreløpig har ikke Arntzen opplevd noe av dramatikken, siden hun ikke har vært ute.

– Men jeg har fått beskjed fra en bekymret kjæreste om at jeg må ta drosje når jeg skal hjem, sier hun.

Injured people are assisted after an incident on Westminster Bridge in London

En kvinne er drept og over ti kritisk skadd etter at en bil kjørte inn i folkemengden på brua like ved parlamentsbygningen i London.

Foto: Toby Melville / Reuters

Vil ikke forhåndsdømme

Foreløpig velger hun å forholde seg rolig til det som har skjedd. Men det var ikke gode nyheter å få for den unge studenten fra Sørvågen i Lofoten. Hun flytta til London i september i fjor.

– Nå må vi bare ta til oss den informasjonen vi får, og følge politiets retningslinjer. Ting som dette kan hende uansett hvor du er, og det er selvsagt ekkelt når det skjer der du er. Men nå må man bare være rolig og ikke dømme før vi vet hva som har skjedd. I lignende saker tidligere har vi sett at man er jappe med å forhåndsdømme, og så får man senere høre at det har vært noe helt anna.

Hvordan vil dette påvirke deg i dagene framover?

–.Det vet jeg ikke. Men det vil sannsynligvis bli vanskeligere å komme seg rundt. Antakelig blir det ikke like enkelt å bruke offentlig transport. Men det får man se. Det viktigste er å bare følger med og ikke gjør noe overilt.