NRK Meny
Normal

Streikefast uten alternativ

Da flyet fra Vadsø ble innstilt på grunn av streik fikk hun tilbud om alternativ fra Kirkenes. Men å komme seg 18 mil til nytt fly må June Sommer Strask ordne selv. – Frekt av Widerøe, sier hun.

Streikefast

June Sommer Strask (t.v) og Ingrid Marie Willassen på hotellet i Vadsø.

Foto: Privat

Forfatteren Strask har vært i Vadsø på en forestilling med Rikskonsertene og Scene Finnmark sammen med Ingrid Marie Willasen. Planen var å reise tilbake til Alta tidlig lørdag morgen.

Men streiken ved lufthavna satte en effektiv stopper for det.

Vadsø lufthavn

Vadsø lufthavn er rammet av streik, og har ingen avganger eller ankomster lørdag.

Foto: Knut-Sverre Horn / NRK

LES MER: Vardø og Vadsø rammes av streik

LES MER: Flyplass-streiken kan bli utvida

– Frekt

– Jeg og Ingrid Marie Willasen fikk da tilbud om nytt fly - fra Kirkenes klokka 0630 lørdag morgen. Men Widerøe har ikke gjort noe for å frakte oss dit. Da vi tok kontakt med kundeservice fikk vi heller beskjed om at vi kunne få et fly søndag, eller billettutgiftene refundert. Det påfører jo oss ekstra kostnader. Jeg syns det er frekt, sier hun.

– Det virker iallfall som om Widerøe ikke aner at det er 18 mils vei til Kirkenes og ikke noe kollektivtransport i det hele tatt som rekker fram dit til lørdag morgen, sier hun oppgitt.

Da NRK var i kontakt med henne lørdag kveld visste hun fortsatt ikke hvordan hun skulle løse utfordringen med å komme seg hjem.

– Kanskje må vi bare leie en bil for egen regning og kjøre, sier hun.

Meldingen om at flyet var kansellert fikk hun og hennes reisefølge klokka 1900 fredag kveld.

– Det gir oss jo ikke så veldig god tid til å finne ut hva vi skal gjøre, sier hun og forklarer at i følge Widerøes kundeservice fikk de bare opplyst at det ikke ville bli satt opp noen bakketransport for de som ble rammet av det innstilte flyet.

– Kan intet gjøre

I følge informasjonssjef Silje Brandvoll i Widerøe er det ikke noe mer flyselskapet kan gjøre.

– Det er jo ikke Widerøe som er i streik, og vi kan bare beklage at dette rammer de reisende.

Det eneste vi kan gjøre er å booke om eller å refundere billettutgiftene. Vi kan ikke ta på oss ekstrakostnader på grunn av konsekvensene til denne streiken, sier hun. Brandvoll legger til at de to ansatte ved lufthavna i Vadsø heller ikke har kapasitet til å ordne alternativ transport for passasjerene.

– Det er satt opp bakketransport senere på dagen, men beklageligvis ikke til den første avgangen.

Brandvoll legger til at dersom de hadde måttet overnatte til søndag, så ville overnattingen ha blitt dekket i og med at dette rammer dem når reisen allerede var påbegynt.