Strabasiøs flytur for passasjerer

Reiste fra Oslo til Alta klokka ni i morges, men har fortsatt ikke kommet hjem.

Norwegian

Altaværinger har i dag tilbrakt over seks timer i et Norwegian-fly som skulle gå fra Oslo til Alta.

Foto: Kjartan Ovesen / NRK

Noen flyturer er mer strabasiøse enn andre.

Da Altaværingen Britt Jørstad skulle fly fra Oslo og hjem til Alta mandag morgen, hadde hun ikke sett for seg å sveipe over Finnmark, mellomlande i Kiruna i Sverige, for så å ende opp i Oslo igjen.

Oslo - Kiruna - Oslo

Klokka 09.15 mandag morgen tok Norwegian-flyet av fra Gardermoen og skulle etter planen lande i Alta to timer senere. Slik gikk det ikke.

– Pilotene fortalte over høytalerne at det var ganske tett snøvær og at det ikke var sikkert de kunne lande i Alta, og heller ikke i Lakselv, forteller Jørstad til NRK.

Passasjerene fikk så beskjed om at flyet skulle lande på Bardufoss, men like etter kom beskjeden om at flyet i stedet skulle lande i Kiruna.

Vel på bakken i Sverige ble passasjerene sittende og vente i flyet i over én time uten at noe skjedde.

– Først var det usikkerhet om vi skulle dra tilbake til Oslo eller om vi skulle busses til Alta. Så fikk vi beskjed om at det ikke var nok busser til passasjerene, og at veien til Alta sansynligvis var sperret. Noen valgte da å gå av flyet og bestille leiebil til Alta. Sannsynligvis hadde de selv undersøkt om veien var åpen eller ikke, sier Jørstad.

Tilbake akkurat der de startet

Jørstad og flere andre passasjerer ble med flyet til Oslo igjen, hvor de fikk utlevert bagasjen sin.

– Nå sitter vi i andre etasje på Gardermoen og venter på mer informasjon. Vi håper at det snart blir litt bedre vær i Alta slik at vi kommer oss hjem, sier Jørstad.

Kommunikasjonsrådgiver Astrid Mannion i Norwegian sier til NRK at de fremdeles jobber med å finne en løsning til passasjerene, men at det fremdeles er dårlig værforhold i nord.