NRK Meny
Normal

Støtter Sjakk-OL

I dag ble siste sjakkrute på veggen hos Kirkens Bymisjon i Tromsø malt.

Sjakk-OL
Foto: Trygve Andreassen / NRK

– Dette er vår lille hyllest til Sjakk-OL, sier leder i Kirkens Bymisjon, Ann Karina Sogge.

Kirkens Bymisjon

Veggen hos Kirkens Bymisjon i Tromsø har fått ny fasade til ære for Sjakk-OL.

Foto: Christian Haakstad Nordlund / NRK

Den sørlige veggen på Kirkens bymisjons bygg i sentrum har nemlig blitt malt i hvite og svarte ruter i anledning Tromsøs kommende Sjakk-OL.

– Ideen kom fra at det skal arrangeres OL i sjakk i byen, og vi måtte uansett male huset, så hvorfor ikke male det sjakkmønstret? Det er en fantastisk begivenhet som vi heier på, sier Sogge.

Hun forteller at Tromsø er en liten by, og da er det viktig å støtte opp under slike type arrangementer.

– Sjakkrutene er som oss mennesker

Rutene på veggen til Kirkens Bymisjon er ikke helt firkantet slik det er på et sjakkbrett. Og det er akkurat slik bymisjonen ønsket det.

– I bymisjon-sammenheng er det viktig at rutene ikke er helt firkantet. Vi mener at ruter kommer i alle formen, akkurat som mennesker. Og at det er vanskelig å vite neste trekk i livets sjakkspill, fortelle Sogge.

Kirkens Bymisjon

-Sjakkruter er akkurat som oss mennesker, sier Ann Karina Sogge i Kirkens Bymisjon.

Foto: Christian Haakstad Nordlund / NRK

Maleriet er inspirert av kunstneren Gaudi fra Barcelona.

– Han eksprimenterte med bølgede linjer og har laget flere bygg som ikke har kanter. Barcelona og Tromsø er begge internasjonale byer med kyst, så det er et internasjonalt snitt over våre linjer.

Håper resten av byen hiver seg på

Lederen i Kirkens Bymisjon forteller at hun synes sjakk er en fin idrett som hun absolutt vil støtte.

– Det beste med sjakk er at to personer fra totalt forskjellige kulturer, språk og bakgrunn kan sitte konsentrert over et sjakkbrett uten å snakke sammen. Det er viktig å reflektere over synes jeg.

Ann Karina Sogge håper at dette kan bidra til at flere i byen kan gjøre litt utradisjonelle sprell for å hylle Sjakk-OL.

– Det hadde vært fantastisk morsomt om Storgata ble rutete. Det er nok ganske urealistisk, men noen hus til hadde jo vært fint. Min personlige mening er at det er jo bare maling.