NRK Meny
Normal

Stortingspolitiker åpner huset sitt for flyktninger

Stadig flere melder seg til å ta imot syriske flyktninger. Det vil også stortingspolitiker for SV, Torgeir Knag Fylkesnes.

Torgeir Knag Fylkesnes

Torgeir Knag Fylkesnes åpner hjemmet sitt, og oppfordrer andre til å gjøre det samme.

Foto: Laila Lanes / NRK

Valglogo

– Jeg fikk med meg Anni Skogmanns (Frp-politiker i Tromsø, jour.adm) kommentar om at hun ikke trodde folk var villige til å ta imot flyktninger i sine hjem, forteller stortingspolitiker for SV i Troms, Torgeir Knag Fylkesnes.

Dermed tok han Skogmann på ordet. Stadig flere melder seg til å ta imot syriske flyktninger, og nå har også Fylkesnes annonsert dette.

«Folkens! La oss ta FrPs Anni Skogman på ordet! Jeg åpner herved mitt hjem til Syriske flyktninger. Med?», skrev han på sine profil på sosiale medier tirsdag.

– Jeg har sagt at jeg har et rom klart, og jeg oppfordrer også andre til å være med og åpne hjemmene sine, sier han.

SV-politikeren mener det kan være en like stor gevinst for han som for flyktningene.

– Selvfølgelig kan det være en påkjenning å ha et menneske i huset som har vært igjennom tøffe tider, men jeg tror også det blir en fantastisk spennende situasjon å møte et menneske som har helt andre typer erfaringer enn en selv. De kommer fra et helt annet land fra en helt annen del av verden, og det tror jeg kan være interessant og givende for alle, sier Knag Fylkesnes.

På siden tilfluktshjem.no har over 1000 mennesker lagt inn at de åpner hjemmet sitt for flyktningene som kommer til Norge. Torsdag kveld er det 40 mennesker i Tromsø som har lagt inn at de vil bidra.