NRK Meny
Normal

Selger leiligheter for over en halv million over takst

Tromsø er den av storbyene i landet med størst press på boligmarkedet. Sist måned økte husprisene i så å si hele landet, men mest i Tromsø, der boligprisene i gjennomsnitt steg med 2,1 prosent.

Boligmarkedet Tromsø

Det er gode dager på jobb for eiendomsmegler Kjersti Lund i Tromsø.

Foto: Eskil Mehren / NRK

Det har vært travle, men også lukrative dager for både megler og for dem som skal selge bolig.

– Da ble den leiligheten solgt for 530 000 kroner over takst. Så nå må jeg gi selgerne den gode nyheten, sier eiendomsmegler hos Hjem eiendomsmegling, Kjersti Lund i Tromsø.

Prisoppgangen i boligprisene for mars måned var den tredje sterkeste siden 2006, viser ferske tall fra Eiendomsmeglerforetakens forening (Eff). Prisutviklingen var ikke forventet av eiendomsmeglerne, men eiendomsforeningen har nå friskmeldt boligmarkedet.

– Det er nå høy aktivitet i boligmarkedet over hele landet sammenlignet med det vi opplevde i fjor høst, men Tromsø skiller seg vesentlig ut, sier administrerende direktør Christian Dreyer i EFF til NRK.

Tromsø med størst press på boligmarkedet.

– Her er det folk med god råd

Eiendomsmegler hos Hjem eiendomsmegling, Stian Mathisen sier at det er stor tilflytning til Tromsø per i dag.

–Blant annet med Aker Solutions som begynner å stedfeste seg her. Det er folk med god råd, så det gjør at det blir press i markedet, sier Mathisen.

Prisstigningen er stor over hele landet, men mange steder sliter folk med å selge.

– Det viser seg at de som flytter fra Oslo til Tromsø, sliter med å selge sin egen bolig for å kjøpe ny bolig her, forteller han til NRK.