NRK Meny
Normal

Stormen har nådd Harstad: Vurderer stengning av Tjeldsundbrua

Ved 14-tiden lørdag nådde de første stormkastene Harstad. På Tjeldsundbrua doblet vindstyrken seg på sekunder.

Vind over Tjeldsundbrua

I løpet av få sekunder økte vindstyrken ved Tjeldsundbrua utenfor Harstad fra 16 til 27 meter i sekundet. Nå vurderes det om brua skal stenges.

– Man må kjøre utrolig varsomt langs riksvei 83 mot harstad og sikkert mange andre steder i området. Det er bortimot null sikt i vindkastene, melder NRK sin reporter i Harstad.

Slik var sikten:

Dårlig sikt i Sør-Troms

Vinden har dreiet på nord og begynner å sette inn mot byen i Sør-Troms. Det har også kommet meldinger om at strømmen er ustabil og at det blinker i lyspærer i Harstad.

Se video:

Storm i Harstad

Sjøen slår nå inn over Havna i Harstad sentrum. Det er ikke spesielt stor bølger, men pålandsvind og tidevannet gjør at nivået er over normalen ved høyvann.

Havnevakt Torgeir Larsen sier han nå skal vurdere situasjonen. Politiet skal også ha fått melding om at et tak har løsna på Bergsodden utenfor sentrum.

I følge Harstad Tidende har en rekke personer i Harstadhallen fått beskjed om å holde seg inne mens vinden herjer.

Brannvesnet sier at folk må holde seg unna Hålogalandshallen, fordi det er fare for at take kan rase sammen

Trøbbel for Hurtigruta

MS «Nordlys», som var på vei sørover, har lagt seg ute i Vågsfjorden i påvente av bedre vær. Det opplyser kaptein Ole Johan Andreassen.

MS «Richard With» har gått nordover fra Bodø, men kansellerer Lofoten og går rett til Harstad, hvor de ventes å ankomme i kveld.

– Vi regner med at mange av skipene ikke vil komme seg i rute igjen før etter at uværet har lagt seg, sier kommunikasjonsrådgiver, Stein Lillebo i Hurtigruten ASA til NRK.

Stopper busstrafikken

Ti på tre går Troms fylkestrafikk ut og sier at de innstiller all busstrafikk i byen til været bedrer seg.

Torgeir Larsen ved Harstad Havn går ut og oppfordrer folk som har båter i havna til å gjøre nødvendige forberedelser for å sikre båtene sine. De frykter kraftige bølger når vinden nå snur på nord.

Saken oppdateres