NRK Meny
Normal

Stjernene får kritikk etter å ha trukket seg fra NM

Langrennsløperne Therese Johaug og Heid Weng kommer ikke til å gå flere distanser i NM i år. Begge føler seg slitne og velger heller å reise hjem fra mesterskapet. Det liker ikke langrennsekspert Fredrik Aukland

Therese Johaug skriver autografer

Fansen fikk en liten bit av Therese Johaug under NM. Men skistjerna har valgt å trekke seg fra resten av mesterskapet.

Foto: Petter Strøm / NRK

Årsaken til det er at begge ønsker å være best mulig restituert til de kommende verdenscupkonkurransene.

– Vi er usikre på om det er fornuftig å gå skirenn i morgen (lørdag) når situasjonen er slik og tar derfor ingen sjanser, sier landslagstrener Egil Kristiansen i en pressemelding.

Både Weng og Johaug sto over torsdagens 10-kilometer, men gikk sprinten på fredag. Heidi Weng stakk av med seieren, mens Johaug ble nummer fem. Etter den opprinnelige planen skulle begge to gå lørdagens 15-kilometer med skibytte.

Også Martin Johnsrud Sundby trakk seg fra NM etter én distanse.

– Bør prioritere annerledes

NRKs langrennsekspert Fredrik Aukland er ikke imponert over skistjernene.

– Jeg synes det er veldig trist at flere av landslagsløperne velger å dra hjem etter en distanse. Man skal ikke undervurdere viktigheten av NM med hensyn til alle frivillige og alle som stiller til start for å slåss mot de beste. Slik jeg ser det er det snakk om prioriteringer, og i en mesterskapsfri sesong bør de stille på mer enn en distanse i NM, sier han.

NRKs langrennsekspert Fredrik Aukland er liker ikke at Heidi Weng og Therese Jouhaug gir seg i NM etter én distanse.

– NM er viktig

Ei som ikke trakk seg var Astrid Uhrenholdt Jacobsen, som lørdag tok sitt andre NM-gull for året, på 15-kilometeren med skibytte.

Hun har tatt medalje i hvert NM-mesterskap siden 2006, og er klar på viktigheten med disse mesterskapene.

– Det er noe med det å huske hvor man kommer fra. Det er her vi representerer klubbene, og det er klubbene som bærer Ski-Norge. Jeg synes det er artig å ta på Heming-dressen og være med på det som er årets høydepunkt for mange, sier Jakobsen.

– Var det noen gang aktuelt for deg å trekke deg?

– Jeg følte meg ikke piggest av alle i går, men om det ikke hadde gått bra, hadde ikke tatt livet av meg, så jeg var egentlig aldri i tvil.

Du kan følge dagens distanser på NRK Sport på radio, og på NRK 1 og på nett-TV klokken 10.20.

Astrid Uhrenhold Jacobsen spurtslo Ingvild Flugstad Østberg og vant NM-distansen 15km med skibytte lørdag. Ragnhild Hage tok bronsen.Komm.: Jann Post og Torgeir Bjørn. I målområdet har programleder Knut Skeie Solberg. med seg NRKs langrennsekspert Fredrik Aukland.