NRK Meny
Normal

Stiller spørsmål ved flyktningtilskudd

Tromsø-politiker stiller spørsmål ved hvordan de statlige tilskuddene disponeres i flyktningtjenesten. – Jeg får ikke svar, sier hun.

Flyktningtjenesten

En tidligere ansatt i flyktningtjenesten i Tromsø kommune innrømmet i slutten av april grovt bedrageri for 4,5 millioner kroner.

Representant for Rødt i undervisnings-, kultur og idrettskomiteen i Tromsø kommune, Elin Jørgensen, stiller spørsmål ved hvordan de statlige tilskuddene for flyktninger disponeres.

Hun sier at hun ikke får ordentlig svar noe som gjør henne bekymret.

Elin Jørgensen

Politiker Elin Jørgensen er bekymret for flyktningene i Tromsø.

Foto: Privat bilde

– Så lenge jeg som politiker ikke får vite hvordan pengene disponeres, vet jeg ikke om pengene brukes på en måte som er til det beste for de pengene er ment er til, sier Jørgensen til NRK.

Etterlyser detaljerte svar

– Jeg stiller også spørsmål ved om byrådet har kontroll og oversikt over dette budsjettet når det ikke er mulig å kunne få svar på spørsmål angående et mer detaljert budsjett hos flyktningtjenesten, forteller Elin Jørgensen.

– Må vente på den totale gjennomgangen

Flyktningtjenesten i Tromsø kommune er under massiv gransking for tida.

Anna Amdal Fyhn

Byråd for utdanning i Tromsø, Anna Amdal Fyhn.

Foto: Trygve M. Andreassen / NRK

Politiet etterforsker en grov bedragerisak, ei kommunal granskingsgruppe sjekker at reglement og internkontroll er fulgt, og kommunens kontrollutvalg er i gang med en full forvaltningsrevisjon av tjenesten.

Byråd for utdanning i Tromsø, Anna Amdal Fyhn, som også har ansvar for flyktningtjenesten, sier at alle regnskaper og budsjetter er offentlig tilgjengelige, men at flere ting nå gjennomgås.

– Sånn at de spørsmålene som Elin Jørgensen spør om kan jeg svare på i komiteen så langt som det er mulig, men jeg understreker at også noen av disse spørsmålene vil måtte vente til den totale gjennomgangen av tjenesten er foretatt, sier byråden.