NRK Meny
Normal

Stig leverte tilbake den ødelagte TV-en. Så fikk han telefon fra ny kjøper

Mannen i andre enden hadde både fått en ubrukelig TV og Stig Brøndbos kvittering med all personlig informasjon på. Da Brøndbo spurte hvordan det kunne skje, skylte butikken på kunden.

Lefdal og Stig Brøndbo

Stig Brøndbo (innfelt) spør seg hvilken internkontroll Lefdal har når hans dokumenter kan havne på avveie slik.

Foto: Lefdal/Joakim Mangen/Privat

– De mente kunden hadde oppgitt feil telefonnummer, men den eneste likheten mellom våre nummer er at begge begynner på tallet ni, sier Stig Brøndbo fra Tromsø.

Tidligere denne uken leverte han tilbake en TV han nylig hadde kjøpt hos Lefdal. Årsaken var at bildet hadde striper, og skurret mens de så på den. Han fikk ny TV med seg hjem, og tenkte ikke mer over det.

Helt til fredag. Da ringte det en litt oppgitt kunde til Brøndbo og klaget over de samme problemene på hans nye TV. Den andre kunden hadde fått en kvittering der Brøndbos navn, telefonnummer og adresse sto oppført, i tillegg til informasjon om produktet. Han var sikker på at det var Brøndbo som hadde solgt han produktet.

– Jeg spurte om det var striper som kom og gikk, noe han bekreftet. Kunden hadde altså fått min ubrukelige TV, så han var ikke helt fornøyd, sier Brøndbo.

Mye informasjon i databasen

Men som Brøndbo sier; det får være en sak mellom Lefdal og kunden. Brøndbos problem var at et helt fremmed menneske ringte han opp og hadde detaljert informasjon om hans siste innkjøp hos butikken, og alt av kontaktinfo.

– Jeg dro innom Lefdal og spurte hvordan det kunne ha seg at kunden hadde fått min kvittering, men det kunne de ikke svare på. De var kun interessert i å fortelle hvordan den nye kunden hadde fått en ødelagt TV, sier Brøndbo.

Han synes det er foruroligende at slik informasjon ligger tilgjengelig for andre.

– Istedenfor å spørre seg om det er svikt i rutiner, helt enkelt, skylder de bare på kunden. Hadde de innrømmet feil og funnet ut hvordan det skjedde, hadde saken vært ut av verden.

Brøndbo mener det vitner om dårlig og lite fokus internkontroll.

– Lefdal og Elkjøp har mye informasjon i databasen sin, og det er ikke noe problem å finne ut hva ellers jeg har kjøpt, om man har en kvittering. Det virket ikke som om de hadde et ønske om å finne glippen, for å hindre at det skjer igjen. Og det er ikke spesielt betryggende, sier han.

Åshild Indresøvde, informasjonssjef Elkjøp

Kommunikasjonsdirektør i Lefdal, Åshild Indresøvde, beklager hendelsen, og mener slike ting ikke skal skje.

Foto: Elkjøp

En glipp

Lefdal har 30 dagers åpent kjøp, der en kunde kan levere tilbake et produkt som er i full stand hvis de ikke er fornøyd. Det er her problemet kan han oppstått, tror kommunikasjonsdirektør for Lefdal, Åshild Indresøvde.

– Det har sannsynligvis skjedd en feil i innleveringsrutinene våre. Et vanlig innlevert produkt blir satt ut i butikken igjen, men skal være tydelig merket som b-vare, sier Indresøvde.

– Men her har det trolig skjedd en misforståelse på lageret vårt, der et produkt som var pakket og klar til å sendes til reparasjon, har blitt satt ut i butikken igjen og solgt. Verkstedet må ha kvitteringen til kunden for å forsikre seg om at det er en garanti- eller reklamasjonssak.

Hun anser det som en glipp i logistikken på bakrommet.

– Men slikt skal selvfølgelig ikke skje, og et defekt produkt skal uansett ikke selges på nytt. Vi beklager på det sterkeste, det er ikke slikt det skal foregå, sier Indresøvde.