NRK Meny
Normal

Sterke reaksjoner blant Telenor-ansatte som kan miste jobben

Torsdag har de ansatte vært innkalt til orienteringsmøter, sier tillitsvalgt Gunnar Bertheussen i LO-forbundet EL og IT.

Telenor Finnsnes

Telenors avdeling på Finnsnes har 50 ansatte. Nå kan de snart stå uten jobb.

Foto: Tone Resvoll

Onsdag kunne NRK fortelle at Telenor vurderer å legge ned avdelingen på Finnsnes for å spare penger. Saken er nå til utredning i administrasjonen, og styret skal ta en avgjørelse i april.

EL og IT Forbundet har mange medlemmer på denne arbeidsplassen, og er bekymret for situasjonen.

– Det er mye frustrasjon. Folk skjønner egentlig ikke hva som skjer. I den ene øyeblikket skryter de av oss og i det neste vurderer de å legge ned, sier Bertheussen til NRK.

– Flytting er ikke et alternativ for de fleste

Kommunikasjonsdirektør Torild Uribarri i Telenor sier at dersom avdelinga på Finnsnes blir vedtatt nedlagt, vil de 50 ansatte få tilbud om jobb på andre kundeserviceavdelinger i Telenor i Norge.

Men Telenor har forståelse for at det ikke kan passe for alle ansatte. Tillitsvalgt Gunnar Bertheussen tror det er svært få som vil flytte og ta jobb andre steder i landet.

– For Troms fylke er det 50 arbeidsplasser ut av fylket. Her er masse familiefolk og en del eldre, så flytting er ikke et alternativ for mange av oss. Vi føler oss litt dårlig behandlet, sier han.

De tillitsvalgte vil gå ta kontakt med politikerne både på Stortinget, i fylkeskommunen og i Lenvik i et forsøk på å få hindret nedlegging på Finnsnes.

– Dette er sentraliseringspolitikk

Forbundsleder i EL og IT, Hans O. Felix mener at Telenor setter 50 arbeidsplasser i fare.

– Dette er sentraliseringspolitikk fra Telenor sin side. Her risikerer 50 lojale ansatte på Finnsnes å miste jobben, sier Felix.

Han mener nedleggelse vil medføre økte kostnader for selskapet.

– Tapt kompetanse, utbetaling av sluttpakker og økt arbeidsmengde på andre avdelinger, er noen av konsekvensene ved en nedleggelse. I tillegg vil lokalsamfunnet på Finnsnes rammes hardt av et tap på 50 arbeidsplasser, forteller han.

– Fremstår som uforståelig

Fylkeskommunen i Troms ble varslet fra Telenor Norge om saken før den ble drøftet med de tillitsvalgte slik at de kunne få muligheten til å fremme sitt syn på saken.

– Det er alvorlig at en stor seriøs bedrift som Telenor ikke involverer de tillitsvalgte i denne saken som handler om arbeidsplassene deres.

Felix mener nedleggelsen fremstår som uforståelig når konsekvensene blir økte kostnader for Telenor, ifølge han.

– En nedleggelse av kundeserviceavdelingen på Finnsnes vil både Telenor og lokalsamfunnet tape på, avslutter Felix.