Sterk vind i nord skaper problemer

Båtruter er innstilt og trær sperrer vei i Nord-Troms. I Hammerfst er arbeiderne på Melkøya sendt hjem

Det blåser opp mot liten storm i Finnmark onsdag 22. oktober 2014

Slik ser det ut i Hammerfest onsdag ettermiddag.

Den sterke vinden i Troms og Finnmark skaper onsdag problemer flere steder.

På fylkesvei 866 ved Bakkeby i Nordreisa i Nord-Troms sperrer flere trær deler av veien. Bilister må være ekstra oppmerksomme.

I Finnmark er det i utsatte strøk ventet opp til liten storm, og Meteorologisk institutt oppfordrer folk til å ta inn alle løse gjenstander.

Den sterke vinden førte også til at arbeiderne på Statoils anlegg på Melkøya ble sendt hjem etter at et tak på et midlertidig kontorbygg blåste vekk. Brannvesenet måtte hjelpe til å få en del av de ansatte som jobbet i kontorbygget i sikkerhet, og ingen personer ble skadet.

Vinden er ventet å avta fredag og temperaturene kommer også til å krype over til plussgrader enkelte steder i Vest-Finnmark.

Melkøya storm

Slik ser det ut ved Melkøya i Hammerfest onsdag ettermiddag.

Foto: Jan Harald Tomassen

Trafikkselskapet Torghatten Nord opplyser at Kvænangsruta er innstilt i dag på grunn av dårlig vær. Det gjelder avgangen fra Skjervøy klokka 14 og avgangen fra Burfjord klokka 15.

Også selskapets hurtigbåtrute mellom Tromsø og Skjervøy er innstilt onsdag ettermiddag. Det gjelder avgangen fra Tromsø kl. 19.20 til Skjervøy. Dette gjør også at turen i morgen torsdag fra Skjervøy kl. 07.45 til Tromsø også er kansellert.

Obs-varsel

Tirsdag gikk det ut obs-varsel for Nord-Troms og kyst- og fjordstrøkene i Vest-Finnmark om sørlig liten storm 22, med vindkast på 25–30 m/s.

  • Les alt om været der du er på yr.no.

Saken oppdateres.