Statsstøtte til Arctic Race i bryllupsgave

Arctic Race of Norway får 15 millioner kroner i statsstøtte neste år. Nyheten ble presentert i bryllupet til Arctic Race-sjef Knut Eirik Dybdal i Harstad lørdag kveld.

Arctic Race of Norway-general Knut-Eirik Dybdal og politikarar

Nyheten om statsstøtte ble kjent lørdag kveld, under kaffeserveringa i bryllupet til Knut-Eirik Dybdal. Per Sandberg (FrP), Knut-Eirik Dybdal (ARN), Hanne C. S. Iversen (FrP), fylkesråd for næring, kultur og helse Line Miriam Sandberg (FrP) og Helge Eriksen (Høyre).

Foto: Privat

Pengene skal hentes fra Nærings- og fiskeridepartementet, og fylkesråd for næring, kultur og helse, Line Miriam Sandberg (Frp) fikk æren av å formidle nyheten - midt i kaffeserveringen under bryllupet til rittets initiativtaker og sjef lørdag kveld. Dybdal giftet seg med Gry Myhre.

Kan utvikle rittet

Senest like før årets ritt uttalte Dybdal at en statsstøtte ville bety at de kunne bruke mer tid på å utvikle rittet i stedet for å jobbe så mye med finansieringen.

Bennett vant på Setermoen

Sam Bennett fra Irland jubler etter å ha vunnet andre etappe i sykkelrittet Arctic Race of Norway på Setermoen i sommer.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Vi hadde en ringvirkningsanalyse etter fjorårets ritt, som viser at Arctic Race bidrar til over 80 millioner kroner til områdene vi besøker, kunne Dybdal da fortelle. Og allerede før årets ritt hadde Arctic Race-sjefen fått signaler om at det ble jobbet med statlig finansiering.

– Utrolig arrangement

Støtten fra Nærings- og fiskeridepartementet på 15 millioner kroner vil dermed bli en solid basis for å utvikle Arctic Race of Norway. I 2012 sa daværende regjering nei til å gi støtte. Begrunnelsen da var at man ikke var forsvarlig å gi støtte til et idrettsarrangement.

– Etter tre år med et fantastisk idrettsarrangement, glitrende Norges-reklame, lokalt mot

Line Miriam Sandberg

Line Miriam Sandberg er fylkesråd for næring, kultur og helse.

Foto: Pressefoto

og enormt engasjement har regjeringen sett at dette utrolige arrangementet må sikres videre levetid, sier fylkesråd for næring, kultur og helse i Troms, Line Miriam Sandberg, som hadde fått æren av å offentliggjøre nyheten. Med på offentliggjøringen var også Per Sandberg på vegne av regjeringen, samt lokalpolitikerne Hanne Iversen og Helge Eriksen i Harstad.