Statsmeteorologen med klar oppfordring: – Finn frem shorts og solkrem!

Gradestokken vil krype opp mot 30 grader flere steder i fylket denne helga.

Gradestokken vil krype opp mot 30 grader flere steder i fylket denne helga.

Denne helga blir det varmt i hele fylket. Her fra Harstad fredag morgen. Foto: Nils Mehren/NRK.

Statsmeteorolog Geir Bøyum har en gladmelding for værsjuke nordlendinger – denne helga blir det både sol og varme i hele fylket.

– Det er rett og slett nydelig sommervær. Det blir en skikkelig varm dag i Troms, der de fleste stedene vil få over 20 grader. Mange plasser vil få over 25 og på enkelte steder på innlandet vil det bli 30 grader, sier han.

Allerede fredag morges lå temperaturene på 16–17 varmegrader. Enkelte steder langs kysten av Troms vil «bare» få temperaturer mellom 15–20 grader.

– Det blir varmt i hele fylket, men varmen fører også med seg noen ettermiddagsbyger på indre strøk. Det kan kanskje være deilig for dem som har over 30 grader, sier Bøyum.

Etterlengtet russervarme

Det er høytrykket som nå ligger over Kolahalvøya, som gir fralandsvind og høye temperaturer lengst nord i landet.

– Dette høytrykket vil bli liggende over helga, og det ser fint ut for både lørdag og søndag. Det ser imidlertid ut som det kan komme noen regnbyger i løpet av lørdag ettermiddag og med mulighet for torden på indrestrøk, sier statsmeteorologen.

Grått på Svalbard

Folk på Svalbard må regne med noe gråere vær.

– Spitsbergen får ganske skyet og grått vær hele helga, med vestlig bris og både yr og regn av og til. Longyearbyen får 7 grader og det er generelt lavt skydekke.

Og om du skal ut på havet i helga, kan du vente deg rolige vindforhold fra nordøst, som kan gi noe krapp sjø med bølger på omtrent en meter.

I løpet av natt til lørdag vil det også bli mer tåke, som vedvarer igjennom hele helga.

Del dine sommerbilder med oss

Hvordan nyter du varmen? Soler du deg, griller du eller hopper du i havet? Fortell oss hva du gjør og send oss dine bilder.

Laster innhold, vennligst vent..

Merk bildene med emneknaggen nrktroms.