Statsadvokaten: – Foreldrene slo barna med belte og kabel

Et foreldrepar fra Midt-Troms risikerer opptil syv års fengsel for gjentagende vold mot barna sine.

tingrett

Saken mot foreldreparet skal opp i Senja tingrett 14. november.

Foto: Linda Pedersen / NRK

Statsadvokaten i Troms og Finnmark har tatt ut tiltalte mot et foreldrepar fra Midt-Troms er tiltalt for å ha utøvd eller medvirket til vold mot sine to barn gjentatte ganger.

Ifølge tiltalebeslutningen fra statsadvokaten i Troms og Finnmark, skal foreldrene ha slått barna med hånden, tau eller kabel. Mishandlingen skal ha skjedd over lengre tid, helt til barna var sju og ni år gamle.

Begge foreldrene er tiltalt etter straffeloven § 219 første ledd, som lyder:

  • For gjentatt å ha mishandlet, ved å ha øvet vold mot sin slektning i rett nedstigende linje, noen i sin husstand eller noen i sin omsorg, eller medvirket til dette.

Tiltalt for bortføringsforsøk

Faren til barna er også tiltalt etter straffeloven § 216 første ledd, for å ha forsøkt å bortføre barna, etter at de var tatt hånd om av barnevernet. Mannen skal i fjor ha oppsøkt skolen til barna, der han forsøkte å føre barna inn i en bil mot deres vilje.

En lærer og noen foreldre på stedet hindret bilen i å kjøre av gårde, og dermed ble det forhindret at barna ble unndratt barnevernets omsorg, heter det i tiltalebeslutningen.

Tiltalepunktet, som gjelder voldsutøvelsen mot barna, har en strafferamme på inntil fire års fengsel. Forholdet som barnefaren er tiltalt for alene, har en strafferamme på inntil tre års fengsel.

Saken behandles i Senja tingrett i november over tre dager.