NRK Meny
Normal

Stanser alle bussene

Klokken to stanser alle Nobina-bussene i Tromsø i protest mot dårlige veier.

Nobina

Alle bussene i Tromsø vil stå stille torsdag formiddag.

Foto: Trygve Andreassen / NRK

Klokken to torsdag formiddag står alle Nobina-bussene stille i fem minutter i Tromsø.

Norges Lastebileierforbund (NLF) har tatt initiativet til aksjonen, hvor de oppfordrer sjåførene til å stanse i fem minutter fra klokken to til fem over to for å protestere mot den norske veistandarden.

Stanser ved nærmeste holdeplass

Nylig omkom nederlandske Dave Gardien (47) og datteren Anja Gardien (10) i en utforkjøring i Stord. Klokken to skal de to begraves i Nederland. Yrkessjåfører har samlet seg for å protestere mot det de opplever som dårlige veiforhold i Norge.

Nå varsler også busselskapet Nobina at de vil delta i protesten. I fem minutter vil samtlige busser i Tromsø stanse ved nærmeste holdeplass og stå der med varselblinken på i fem minutter.

Det bekrefter tillitsvalgt Carl Morten Andersen i ATV Yrkestrafikkforbundet i Nobina Troms ovenfor iTromsø.

– Farlig arbeidsplass

Etter ulykken på Stord kom det fram at det var svært glatt veibane på stedet, der veien går over ei elv. Det ble varslet om forholdene bare timer før ulykken, men saltet som ble strødd rant bare vekk fra veien.

– Sjåførene har et viktig samfunnsoppdrag med å transportere personer og gods. Men de har også en farlig arbeidsplass, og er det er myndighetenes oppgave å tilrettelegge slik at de kan utføre jobben sin uten fare for liv og helse. Særlig nå om vinteren er veivedlikeholdet svært viktig. De mange ulykkene som skjer, viser at dette arbeidet ikke er godt nok i dag, sier sektoransvarlig Jan Jacobsen i NLF Hordaland i en pressemelding.