NRK Meny
Normal

Spøkefulle Torbjørn får telefonselgeren til å gå fem på

Torbjørn Paulsen (32) setter alltid pris på en telefonsamtale med en telefonselger. Forrige uke dro han den tradisjonelle grønn overledning-spøken da Fjordkraft ringte.

Telefonselger blir lurt trill rundt

Det blir aldri en helt vanlig samtale mellom selger og kjøper når telefonselgere taster inn Torbjørn Paulsens telefonnummer. 32-åringen fra Sjøvegan har gjort det til en fast greie å tulle med dem som ringer, og som regel tas spøken litt på sparket.

Grønn overledning

Mandag 20. juli gjorde han nettopp dette da strømselskapet Fjordkraft slo på tråden.

– Jeg tenkte først å tulle litt om trådløs strøm, men jeg trodde ikke at selgeren skulle gå så lett på den. Da tok jeg det litt videre med grønn overledning for å se hvor langt det kunne gå, men selgeren skjønte det jo aldri, forteller Paulsen.

Spørsmål om grønn overledning er i all hovedsak brukt for å lure nyansatte og lærlinger.

Det var her Paulsen hentet inspirasjonen til forrige ukes spøk.

Grønn overledning

Spøken om grønn overledning er så kjent at selv Komplett.no har hevet seg med i leken.

Foto: Skjermdump, komplett.no

Ble en favoritt på sosiale medier

Helt tilfeldig plukket kjæresten opp telefonen og filmet samtalen mellom Fjordkraft-selgeren og Paulsen. Resultatet ble to videoer, som begge så dagens lys på Facebook.

– Jeg har alltid tullet med telefonselgere så lenge de har ringt meg. Det var helt tilfeldig at dama filmet denne gangen, sier han.

Og på Facebook ble filmene en skikkelig vinner. Den ene fikk 157 000 visninger, og noen tusen delinger i løpet av tre dager. Torsdagen slettet nemlig Paulsen, noe ufrivillig, filmene.

– De spurte veldig fint om jeg kunne fjerne det siden de hadde fått litt tyn, så da gjorde jeg det, sier han og forteller at det aldri var meningen å henge ut noen.

– Jeg trodde ikke så mange kom til å se den. Filmen skulle egentlig bare gå i vennegjengen. Jeg ville bare ha det litt gøy i ferien.

Men nå har altså NRK fått lov til å publisere den av Paulsen. Fjordkraft kan jo ikke slippe så billig unna.

Torbjørn Paulsen (32)

Thorbjørn Paulsen liker å ha det litt gøy når telefonselgerne ringer.

Foto: Privat

– Kan gjerne bruke opptak til opplæring

Selv om Paulsen koser seg når han tuller med selgerne, så bekymrer det han litt at personer som er ansatt i et selskap ikke sitter inne med generell kunnskap.

– Jeg blir litt betenkt når de kan så lite, og skal selge. Jeg trodde de skulle skjønne denne spøken, sier han.

Paulsen forteller at det ikke alltid er slik at selgeren går rett på. Tvert imot er det ofte at de tar han tidlig i å tulle. Men når de først går rett på, så liker han å foreslå at samtalen kan brukes til opplæring. Det har seg nemlig slik at samtaler med telefonselger ofte blir tatt opp på opptak.

– De tar jo opp samtalen, så jeg pleier å be om å få snakke med sjefen. Da sier jeg til han eller hun at de gjerne kan bruke det til opplæring av nyansatte, sier han og legger til:

– Jeg håper ikke telefonselgere slutter å ringe.

Og for dem som er nysgjerrige på om det kommer flere videoer på Facebook-profilen til Paulsen:

– Ja, jeg har sagt del tre kommer når neste telefonselger ringer.