– Det var fælt å ikke få snakke

I kveld er det premiere på tv-serien «Hellfjord». Hjemme i bygda Gryllefjord venter spente statister på premieren.

Hellfjordmontasje

Anna Wilsgård var statist i tv-serien Hellfjord, som har komiker Zahid Ali i hovedrollen.

Foto: Montasje / NRK/Tappeluft pictures

– Jeg spiller ei fæl gammel bestemor som står der med en barnevogn og røyker og røyker. Så kakker hun asken fra sigaretten ned i vogna til ungen, sier Anna Wilsgård.

Hun er en av de mange innbyggerne i Gryllefjord på Senja som var statister da tv-serien «Hellfjord» ble spillt inn med bygda som kullisser.

Og Anna forteller at det var utfordrende å spille rollen, spesielt fordi hun ikke hadde noen replikker.

– Jeg sier ingen ting. Det var fælt å ikke få snakke.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Spent stemning i Hellfjord

Sendt til Finnmark som straff

I kveld er det premiere for tv-serien, som handler om politimannen Salamander fra Oslo, som kommer i trøbbel etter å ha skutt politihesten sin foran barnetoget i hovedstaden.

– Som straff blir han sendt til dette rottehølet i Nord-Norge, forklarer Anna.

Dette er den første tv-serien til det norske produksjonsselskapet Tappeluft, og det er Stig Frode Henriksen, Zahid Ali, Tommy Wirkola som er manusforfattere.

Hellfjord harpungjeng

Under innspillingen ble bygda fylt av skrot og skuespillere, og lokalbefolkningen syns det var spennende å kunne følge innspillinga på avstand.

Og skuespillerarbeidet var mer tidkrevende enn statistene hadde ventet. Annas mann Kjell Wilsgård, var med i Hellfjord harpungjeng.

– Vi står under brygga i fjæra med harpunene, men jeg skyter ingen. Men det var en kar som ble skutt i det opptaket, under brygga, sier han.

Men mellom opptakene var det mange timers venting, og noen ganger tok også selve filmingen lang tid.

– Jeg satt der og røykte sammen med en guttunge på maks 14 år. Det took så lang tid før de var fornøyd med opptaket at vi måtte røke flere sigaretter på rad. Og jeg røyker egentlig ikke, sier Kjell.

I kveld klokka halv elleve er det premiere på NRK1.

Gleder seg til premieren

Anna gleder seg til å se, og tror ikke det vil bli negativ reklame for bygda.

– Alle vet jo hva han Wirkola holder på med, med alt det blodet og zombiene som kommer opp av jorda i Finnmark. Det er svart humor, sier Anna.

Heller ikke ordfører Fred Flakstad frykter at kommunen skal få mer negativt stempel enn det den alt har fått etter saker om kommuneøkonomi og trivsel.

– Jeg tror dette er positivt, og veldig spennende at det skjer i Torsken og Gryllefjord. Vi skal se første episode og så får vi se hvordan det tar seg ut på tv, og hvordan kommunen kan bruke det, sier Flakstad.