– Det var en helt utrolig følelse

Det lengste svevet er en kilometer langt, og på det høyeste er han 150 meter over bakken. – I natt fikk jeg full klaff, det var en utrolig følelse, sier speedrider Fabrice Caline om turen nedover de stupbratte fjellsidene.

Fabrice Celine skiglider nedover Mikkeldalsrabben i Nuvsvåg i Loppa kommune.

Sjekk Fabrice Calines fantastiske skistunt nedover fjellsidene av Mikkeldalsrabben i Loppa kommune.

Langt ute i havgapet, i Loppa kommune, ligger det bitte lille bygdesamfunnet Nuvsvåg. Her bor det 70 innbyggere, de fleste av dem godt voksne. Det er her Fabrice Caline boltrer seg med ekstremsporten speedriding.

– Jeg spenner skiene på rett utafor døra mi, og går opp til toppen. Det er fortsatt nok snø til å gå hjemmefra.

Full klaff

Fabrice Caline

Tidligere var Fabrice Caline 1. kandidat i Finnmark for Miljøpartiet De Grønne. Det tok for mye tid, så nå har han fratrådt stillingen.

Foto: Anita Føleide, NRK

Mikkeldalsrabben er 750 meter over havet, og Caline bruker litt over en time opp. Og den turen har det blitt mange av i løpet av de tre årene han har bodd i Nuvsvåg.

– Ja, det er bakgården min på en måte. Jeg har flydd flere ganger nå vinter, og prøvd forskjellige ruter – og i natt så fikk jeg full klaff! Nesten alle rutevalgene nedover fjellet gikk som planlagt, så det var en helt utrolig følelse!

Ekstremsport

Caline som er vokst opp i Frankrike, med en fransk far, og en mor fra Hammerfest, forteller om en utfordrende tur.

– Det er begynt å bli en del bare flekker, og en del steiner har dukket opp, så det var litt navigering mellom steinene, så det gjorde det ekstra spennende, sier Caline.

Speedriding er en ekstremsport som går ut på å paraglide ut fra en fjelltopp, mens man står på ski.

– Det ser litt farlig ut i videoen?

– Vel, det er farligere enn å sitte i sofaen, sier Caline.

Hjertebank og ekstrem lykkefølelse

– Det alle spør om, er om det jeg er redd når jeg er oppe i lufta. Men egentlig så er det i det man legger ut at det er størst risiko.

– For hvis skjermen ikke blåser seg opp på riktig måte, – og som du ser på videoen så har jeg ingenting å gå på, den må bare komme opp, så jeg kommer meg klar av de steinene. Så der kjenner jeg at hjertet banker.

Caline forteller at i tillegg er det ekstra spenning knyttet til landing, og hver mellomlanding.

– Men når jeg er i lufta så er det egentlig bare deilig. Under selve turen er man hundre prosent fokusert, så da rekker man ikke blir redd. Og når jeg endelig lander, da får jeg den ekstreme lykkefølelsen.

Nuvsvågingen forteller at i begynnelsen fikk han det samme kicket etter hver tur.

– Nå har jeg på en måte blitt litt mer vant, så det skal litt mer til før jeg får såpass mye gledesrus som i dag.

Søkte skibudeie

Skigliding

Flyr på ski: – Ikke helt for nybegynnere, sier Fabrice Caline.

Foto: Fabrice Caline

Fabrice Caline bestemte seg for å flytte til Norge etter endte studier i Frankrike. Han var lei av A4 livet, og ville leve et enklere liv, og bo på et småbruk, og dyrke hobbyen speedriding. Da var ikke valget av Nuvsvåg tilfeldig.

– Jeg fikk tilbud om tre lærerjobber i Vest-Finnmark. Da jeg skulle velge hvor jeg skulle dra var geografien avgjørende. Valget falt på Nuvsvåg, og jeg skjønte godt at det var et riktig valg. Jeg ble helt forelsket i stedet, det er en naturperle som er helt utrolig. Både i nasjonal og global målestokk tror jeg ikke det er mange steder som kan måle seg med Nuvsvåg, sier Caline.

Forelsket i stedet, men han savnet etter hvert noen å dele opplevelsene der med.

Så etter en stund bestemte Caline seg for å søke etter en samboer, og satte inn en annonse i magasinet Fri Flyt, der han etterlyste en skibudeie.

– Hehe, ja, jeg fikk flere personer som var interessert, men det ble ikke noe av det. Det hadde vært fint å ha noen å gå på ski med, Men jeg har ikke gitt opp håpet, sier Caline.

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «Nuvsvåg» i nytt vindu