NRK Meny
Normal

– Tror vi får se en spurt

Direktøren spår aggressiv sykling over vidda når Arctic Race-sirkuset nå er på vei mot Alta.

Arctic Race i Honningsvåg

Syklist Alexander Kristoff (Team Katjusja) under andre etappe i sykkelrittet Arctic Race of Norway fredag. Etappen går fra Honningsvåg til Alta.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix / NTB scanpix

Når syklistene i årets utgave av Arctic Race i dag starter ut fra Honningsvåg, er det først med en flat etappe ut av byen.

– I dag kommer de nok til å være ganske hard på å ikke la Lars Petter Nordhaug få nye sekunders forsprang og dermed en fordel på totalvinnertrøya, sier daglig leder for rittet Knut-Eirik Dybdal.

Lars Petter Nordhaug er en av de største favorittene i Arctic Race of Norway, og viste hvorfor da han vant første etappe i rittet.

Knut-Eirik Dybdal

Knut-Eirik Dybdal jubler over det store oppbudet med tilskuere på Nordkapp og målgangen på 1. etappe under Arctic Race of Norway 2014. Nå er ruller syklistene over vidda i jakten på seier i andre etappe.

Foto: Hilde Wøhni Joakimsen/NRK

Har tro på spurt

– Jeg hadde veldig lyst til å vinne i dag, så jeg prøvde å være litt kynisk, for vanligvis går jeg litt for tidlig, sa Nordhaug til TV2 rett etter målgang

Lars Petter Nordhaug

Her triller vinner Lars Petter Nordhaug over målstreken på Nordkapplatået og blir historisk.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Nordhaugs første rykk kom med sju kilometer igjen. Han fikk raskt selskap av Simon Spilak, og duoen ble hentet av en større gruppe.

– Jeg tror vi vil få se en spurt på veien inn mot Alta, sier en spent Dybdal.

Nordhaug har nemlig planer om å forlate sitt nåværende lag Belkin etter sesongslutt, og resultatene i Arctic Race of Norway kan vise seg å bli svært viktig i jakten på en ny arbeidsgiver

– Tror på varm velkomst i Alta

– Gårsdagen var magisk, også når det kom til været. Folk lurte på om vi hadde kontakt med noen der oppe ettersom det var opphold under innkjøringen mot Nordkapplatået, sier Dybdal.

Det var nemlig lovet en værhard start for årets utgave av rittet, som går gjennom Troms og Finnmark. Meteorologisk institutt har meldte om liten kuling, regn og kjølig vær.

Men litt ruskevær bekymrer ikke sykkeldirektøren.

– I Alta er de klar til å ta imot oss når syklistene ruller inn i ettermiddag, og jeg tror vi vil få en varm velkomst, sier Dybdal.

I Alta er syklistene ventet inn rundt klokken 18 i ettermiddag.