Solgt til gull

15 000 eksemplarer revet bort.

The Blacksheeps
Foto: Jon-Michael Josefsen / Scanpix

The Blacksheeps har fått en pangstart på platekarrieren. Allerede har gruppa solgt fantastiske 15 000 eksemplarer av debutplata "The BlackSheeps", som kom i salg fredag. Plata ligger nå på sjuende plass på VG-lista, førsteplass på Itunes-lista og førsteplass på Trøndertoppen.

- Vi har fått god drahjelp av all presseomtalen i forkant av utgivelsen, sier direktør Stein Vanebo i plateselskapet MBN. Han gratulerte bandmedlemmene via tekstmelding i går. Svaret kom sporestreks fra trommeslager Victoria Eriksen: - Helt utrolig! Er det mulig??

The Blacksheeps har fått strålende kritikker for debutplata. Både VG, Dagbladet og Aftenposten gav plata fem, mens bladet Tromsø dro til med en sekser. Dagsavisen og Nordlys var imidlertid mer lunkne, noe Stein Vanebo mener er bra:

- Vi trenger noen korrektiver slik at vi holder føttene på jorda, sier Vanebo til NRK.

Samtidig med plata, kom gruppas første offisielle musikkvideo. Kortfilmen om Edwin fikk sin debut i beste sendetid på NRK søndag kveld, men Vanebo tror ikke videoen blir å se på de kommersielle musikkanalene i tida fremover:

- Den passer nok ikke inn der. Jeg tror heller den vil leve sitt eget liv på youtube og enkelte kortfilmfestivaler, sier Vanebo til NRK.