Søkere med ungdomsrett må vente

Første inntaket for videregående skole i Troms er klart. 5859 søkere har fått tilbud om skoleplass.

Klasserommet er fullt av elever som sitter ved pultene sine.

Noen må fremdeles vente på plass ved videregående skole i Troms. Illustrasjonsbilde.

Foto: Aina Beate Indreiten / NRK

Nesten 6000 søkere med ungdomsrett har fått tilbud om plass i videregående skole i Troms fra høsten. Det er 281 færre enn på samme tidspunkt i fjor.

Ifølge ungdomsretten har alle elever rett til plass i videregående etter gjennomført grunnskole.

– Det var riktignok færre søkere totalt i år, men noen av søkerne med ungdomsrett må vente slik at vi får gjort siste tilpasning, sier fylkesråd for utdanning, Roar Sollied (V) i en pressemelding.

Første av to inntak

Inntaket til videregående skole som nå sendes ut til søkerne, er det første av to inntak. De som ikke svarer eller takker nei til det tilbudet de får, frigjør plasser som gir grunnlaget for 2. inntak den 25. juli.

Roar Sollied

Roar Sollied er fylkesråd for utdanning i Troms.

– Det som er viktig at søkerne selv går inn på nettet, på sin side på VIGO, for å bekrefte om de tar tildelt plass, sier fylkesråden.

Mange søker seg til byene

Generelt er det trangt om plassen på de videregående skolene i Tromsø og Harstad,

Siden alle søkere med ungdomsrett ikke har fått tilbud i den første inntaksrunden understreker Fylkesråden at det er viktig at søkere også bekrefter med et nei hvis de ikke vil bruke skoleplassen de er tilbudt..

– Eventuelle justeringer i tilbudet blir det tatt stilling til i forbindelse med 2. inntaket. Da må vi kanskje legge på og kutte tilbud alt etter responsen på første tilbudet, slik at søkerne får ett av sine prioriterte ønsker oppfylt, sier Sollied.