NRK Meny
Normal

Politiet har stoppet søk etter antatt drept

Politiet i Tromsø har avsluttet søket etter antatt drepte Stein Håvard Larsen, etter å gjennomsøkt det planlagte området på Kvaløya uten funn.

Leter etter drapsoffer på Kvaløya

Søket etter den antatt drepte på Kvaløya i Tromsø er foreløpig avsluttet.

Foto: NRK

Politimannskapene skulle i første omgang lete i et avgrenset område hvor de mente det var sannsynlig at et lik kunne befinne seg. Tidligere har politiet i Tromsø uttalt at de ville vurdere å utvide leteområdet dersom Larsen ikke ble funnet fredag.

– Det kom en del snø på fredag, men på mandag fullførte vi det vi hadde igjen etter den planen vi hadde lagt, sier politiinspektør Einar Sparboe Lysnes.

En 48 år gammel mann er siktet for drap på Stein Håvard Larsen, som ble meldt savnet i Tromsø 3. oktober. Politiet mener Larsen ble drept i siktedes leilighet lørdag 6. september eller i løpet av de to påfølgende dagene.

Einar Sparboe Lysnes

Politiinspektør Einar Sparboe Lysnes opplyser at de trenger nye opplysninger for å utvide leteområdet.

Foto: Petter Strøm / NRK

– Vi søker ikke på måfå

Einar Sparboe Lysnes forteller videre at de nå er ferdig med å gjennomsøke det området de skulle søke i.

– Akkurat nå har vi ikke mannskaper i søk. Vi vurderer fortløpende hva vi gjør videre. Hvis det skulle komme nye opplysninger som tilsier at det kan være verdt å utvide søket, så gjør vi det, sier politiinspektøren til NRK.

Selv om politiet mente det var sannsynlig å finne et lik, forteller Sparboe Lysnes at det ikke er aktuelt å søke videre uten nye opplysninger.

– Vi søker ikke på måfå, sier han.

48-åringen som er siktet for drap på Larsen ble pågrepet 24. september og siktet for drap på Hermod Magne Steinsund.