Snøskuterfører døde etter at han ble tatt av snøskred

Nordreisa kommune har satt kriseteamet i beredskap etter at en 35-åring mistet livet i en skredulykke skjærtorsdag kveld.

Snøskred Nordreisa

Norsk Folkehjelp Nordreisa bisto med 15 mannskaper, samt egne mannskaper fra Røde Kors, under søket etter mannen som ble tatt i skred på torsdag.

Foto: Andreas Tanem / Norsk Folkehjelp Nordreisa

Litt etter klokka 18 gikk alarmen om at det hadde gått et snøskred i Kildal i Nordreisa i Troms. Politi og redningsmannskaper rykket ut, og fikk en mann ut fra snømengdene. Det ble startet livredning på stedet, men kort tid etter kom meldingen om at mannen døde av skadene. Den omkomne er fra Nordreisa kommune.

Det var tidlig klart at ingen flere var tatt av snøskredet.

– Tragisk utfall

Nordreisa kommune har satt et kriseteam i beredskap på bakgrunn av dødsulykka. Ordfører Øyvind Evanger vil følge med på hvilke behov som innbyggerne har, og deretter sette inn tiltak.

– Denne hendelsen fikk et tragisk utfall, sier Evanger.

Øyvind Ekanger, ordfører i Nordreisa kommune (Ap)

Ordføreren i Nordreisa har satt kriseteamet i kommunen i beredskap på bakgrunn av dødsulykka.

Foto: Rune N. Andreassen / NRK

Norsk Folkehjelp Nordreisa skriver på Facebook at det var utrolig triste nyheter.

Utrolig triste nyheter. Vår dypeste medfølelse og kondolanse går til de etterlatte. https://twitter.com/polititroms/status/979408665403850752?s=21

Publisert av Norsk Folkehjelp Nordreisa Torsdag 29. mars 2018

– Må være veldig forsiktig

Det er veldig stor snøskredfare i Troms og Finnmark, ifølge varsom.no. Øyvind Evanger ber folk ta hensyn til meldingene om høy snøskredfare.

– Det er ekstrem snøskredfare nå, og folk må være veldig forsiktige.

Skredet som ble utløst i Kildal gikk i skogen, og ikke på høyfjellet. Ifølge kjentfolk i området er dette meget uvanlig.