Søk Tamokdalen
Foto: Dan Henrik Klausen / NRK

Snøskred i Tamokdalen

Oppsummert

Fire utenlandske skiturister mistet livet da de ble tatt av et snøskred i Tamokdalen i Troms 2. januar.

 • Avventer søk etter savnet skikjører

  Snødybden i fjellet i Tamokdalen er fortsatt for dyp til at det er mulig å gå i gang med søk etter den siste savnede skituristen i Blåbærfjellet, melder Nye Troms. Forrige uke ble personell fra politiet og forsvaret flydd inn med helikopter for å sjekke forholdene og snødybde. Fire utenlandske skikjørere omkom i skredet i januar.

 • Ikke klart for søk i Tamokdalen

  Politiet regner med at det blir leting etter den omkomne skituristen i Tamokdalen om ei og ei halv uke. Det sier lensmann Andreas Nilsen etter at de fredag var med Forsvaret i området. Mye snø er smeltet, men ikke nok til søk. Skredet gikk 2. januar.

  Skredområdet i Blåbærtinden Tamokdalen
  Foto: Politiet
 • Skal snart lete i Tamokdalen

  Politiet regner med leting etter den omkomne skituristen i Tamokdalen om en og en halv uke, sier politiet. Mye snø er smeltet, men det vil altså ta tid før søk kan gjøres. Fire utenlandske skiturister omkom i skredet i Balsfjord 2. januar.

 • Politiet til Tamokdalen

  Den siste av de fire skituristene som ble tatt av et snøskred i Tamokdalen i Troms i januar, ligger fremdeles under snømassene. I dag er politiet på plass i området for å vurdere hva som kan gjøres for å få hentet den omkomne finske mannen.

Her holder mannskaper fra politi og Røde Kors på å grave frem de tre siste omkomne skikjørerne.