NRK Meny
Normal

SNN tilbyr sluttpakke til 900 - håper 100 takker ja

Endret bankbruk har ført til overtallighet i banken. Nå tilbys alle ansatte frivillige sluttpakker.

Rødbanken Sparebank 1 Nord-Norge

Sparebanken Nord-Norges hovedfilial i Tromsø, også kalt «Rødbanken».

Foto: Jørn Inge Johansen / NRK

– Bakgrunnen er at det skjer en digitalisering i banken og måten kundene bruker bank på, der nettbank og mobil tar over. Det gjør at vi må omstille oss, forteller konsernsjef i Sparebanken Nord-Norge, Jan-Frode Janson til NRK.

Jan-Frode Janson

Konsernsjef i SpareBank 1 Nord-Norge, Jan-Frode Janson, mener sluttpakkene er rause.

Dermed tilbys konsernets 900 medarbeidere frivillige sluttpakker.

– Vi investerer i teknologi og ansetter ny kompetanse, og da kommer det overtallighet. Vi tilbyr i utgangspunktet sluttpakke til alle ansatte, og har en forventning om at 100 ansatte kommer til å takke ja til den, sier Janson.

Størrelsen på sluttpakken avhenger av alder og hvor lenge de ansatte har vært i banken. For de med lengst tjeneste i banken kan de få tilbud om en sluttpakke på opptil to års lønn.

– Vi anser summen som raus og rettferdig. Nå er det opp til de ansatte å søke på dem, og så vil vi ha resultatet klart i løpet av høsten, sier Janson.

Under omstillingen har det vært god dialog mellom ledelsen, vernetjenesten og de tillitsvalgte, sier hovedtillitsvalgt.

– Kommunikasjonen mellom tillitsvalgte og ledelsen har vært preget av åpenhet og tydelighet. Vi mener det er en fordel at vi foretar en omstilling mens vi ennå har handlingsrom til å skape gode løsninger for den enkelte medarbeider, sier hovedtillitsvalgt Vivi Ann Pedersen i SpareBank 1 Nord-Norge.

Banken kutter ansatte, bilder av Sparebanken Nord-Norge