Snart kan det bli slike forhold igjen i nord

Drømmer du om ei ny flott helg på ski i Troms og Nordland? Det er langt fra sikkert at den drømmen oppfylles, men på Svalbard ser det ut til å bli bra etter hvert.

Glatt fortau

SØRPE: Go'været i Troms fortsetter litt til, men til helga kan mildværet komme.

Foto: Rainer Prang / NRK

De neste dagene ser det gode været i Nord-Norge ut til å fortsette, med svak vind og konstante temperaturer, men mot helga er værprognosene mer usikker.

Det gode været ser nemlig ut til å kun vare frem til fredag. Det forteller vakthavende meteorolog ved Værvarslinga i Nord-Norge Rafael Grote til NRK.

– Til helga kan det komme inn noen skyer i Nordland og Troms. Det er ikke umulig at det kommer litt regn etter hvert, sier han.

– Det er fortsatt ganske langt frem i tid, så det er en liten usikkerhet i det. Det er godt mulig at skyene og nedbøren holder seg ute på havet og at lite av det kommer inn mot land. Men det er en viss fare for at nedbøren kommer, særlig fra søndag, sier Grote.

Svalbard: Mildværet fortsetter

Mens et høytrykk ligger over Nord-Norge er det plaskevær på Svalbard. Mildværet kommer til å gå mot en slutt.

Men ikke ennå:

– Svalbard får ganske milde temperaturer og litt mer nedbør. Dette så lenge høytrykket holder seg over Nord-Norge og Norge vil denne situasjonen vedvare. Det vil være slik minst frem mot helga, sier Grote.

Men til uka er det ventet at vinden slår om fra sørlig til nordlig retning.

– Når vinden fra Nordpolen kommer blir det ganske kaldt igjen. Da går det ned til minus 14. Det kan hende at det blir kaldt litt tidligere, men det kan også hende at mildværet fortsetter litt lenger. Det er ikke klart, helt ennå, sier Grote.

Det er svært mildt på Svalbard om dagen. Tirsdag var det så varmt at Longyearbyen var det varmeste stedet i hele landet. Det var på det mildest målt 4,1 grader klokken syv i tirsdag morgen.