Snart i mål med «Runners»

Tromsø kommune skal nå avgjøre hvor den 10 tonn tunge skulpturen «Runners» skal plasseres. Dette er en gave der giveren må betale utgifter til plassering.

Runners

Skulptøren Leonardo Lustig og Ingvild Blomseth Helgesen fra MSM under montering av skulpturen i fjor.

Foto: MSM

Skulpturen som er nesten tre meter høy framstiller to kvinnelige figurer i løpsbevegelse, støpt i bronse.

«Runners», som den kalles, har tidligere vært plassert midlertidig ved Kulturhuset, men ble montert ned, og oppbevart hos Bydrift i vinterhalvåret i påvente av endelig plassering.

Den ble gitt i gave til Midnight Sun Marathon (MSM) og Tromsø kommune av Gianfranco Traverso fra Italia. Han har deltatt i Midnight Sun Marathon 10 ganger, og har blitt en ordentlig tromsøvenn. Motivet for den store gaven ligger nettopp der, – i Tromsøs storslåtte natur. Og kunstneren Leonardo Lustig jobbet med skulpturen i mer enn ett år.

Langs løypa

Giverens og kunstnerens ønsker og premisser er at skulpturen skal plasseres langs løypa til Midnight Sun Marathon.

Administrasjonssjefen legger fram for formannskapet to forslag til plassering. Ut fra et sterkt ønske om at skulpturen får en sentral plassering i byområdet der den kan oppleves av både tilreisende, deltakere og innbyggere i Tromsø, anbefales det at skulpturen plasseres på Jaklins plass i sentrum. Der er det tilstrekkelig plass, og ikke spesielle praktiske problemer med plassering.

Skulpturen kan også bli plassert langs Kvaløyvegen og MSM-løypa.

Ei forutsetning er at giveren betaler alle utgifter med plassering av skulpturen.