Slo på seg to brudd i hånda i sinne – mister cupfinalen

Trodde først ankelen var brukket, det utløste flere slag i parketten i romjulsturnering.
Torsdag må Erlend Isaksen opereres.

Erlend Isaksen med gips

Erlend Isaksen med gips på hånden. Torsdag skal han opereres etter bruddene han pådro seg, i sinne, i en romjulsturnering. Nå går han glipp av cupfinalen. Og flere andre viktige kamper i januar.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

Han har denne sesongen etablert seg som en av BK Tromsøs beste og viktigste spillere. Og endelig skulle Erlend Isaksen få oppleve å spille cupfinale for fulle tribuner i Oslo.

Men etter å ha stilt opp med gamle venner i TSI i en romjulsturnering i volleyball på Leknes i Lofoten, kan 23-åringen fra Myre glemme både cupfinalen mot Viking, viktige seriekamper og trolig også sluttspillet i Nordic League denne måneden.

Årsak: To brudd i høyrehånden – påført av slag i parketten i sinne, i den tro at ankelen var røket ...

Trodde ankelen var brukket

Isaksen, som til daglig studerer medisin ved UiT, kan ikke annet enn å smile når han forteller hva som skjedde i semifinalen i Lekneshallen lille nyttårsaften.

Bilder hjemme hos Erlend Isaksen, kampbilder fra BK Tromsø mot Koll og private bilder fra turnering i Lofoten.

Erlend Isaksen hjemme i leiligheten på Tromsøya. Nå mister han både cupfinalen og andre viktige kamper i januar på grunn av en litt spesiell skade ... Foto/redigering: Gunnar Grindstein.

– Jeg trodde jeg hadde brukket foten. Jeg tråkket over etter å ha hoppet så høyt jeg klarte. Så gjorde det jævlig vondt. Og jeg tenkte bare; f ... der røk ankelen, nå kan jeg ikke spille cupfinalen. Og i sinne da så slo jeg knyttneven i bakken flere ganger på rad. I etterkant ble det ganske vondt i hånda, sier Erlend Isaksen til NRK.

Det tok et par-tre dager før han skjønte hvor ille det var. Hånden hovnet opp. Og på toppen av alt måtte Isaksen sy et kutt ved albuen – etter å ha ramlet på tur opp til broren i Harstad andre nyttårsdag.

– Da ble det tatt røntgen. Og oppdaget at jeg hadde to brudd i hånda.

Lite fornøyd trener

Nå blir det operasjon i Tromsø senere denne uka.

– Ankelen er bedre, men bruddene i hånda må gro før jeg kan spille volleyball igjen, sier Isaksen.

– Hva tenker du om at sesongens høydepunkt ryker? Og din aller første cupfinale ...

Edgar Broks

BK Tromsø-trener Edgar Broks skal ta seg en prat med Erlend Isaksen etter romjulsskaden.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

– Det er helt uvirkelig. Jeg fatter det egentlig ikke. Vi har bare sittet og flirt av dette, Det er jo så teit som det går an å bli, sier Isaksen.

BK Tromsø-trener Edgar Broks ser også det humoristiske i skaden. Men liker selvsagt dårlig at en av lagets viktigste spillere går glipp av en haug med viktige kamper de neste ukene, cupfinalen mot Viking inkludert.

– Vi skal ha oss en liten prat på kammerset jeg og den godeste Erlend, sier Broks.

– Han har kanskje lært?

– Han har nok lært, ja, the hard way, slutter Broks.