NRK Meny
Normal

Slik var juniværet

Mye nedbør og lave temperaturer oppsummerer juni i Tromsø, men vi får en fin start på juli.

Det har både vært lavere temperaturerer og mer nedbør enn hva som er vanlig i Tromsø.

I følge tall fra Vervarslinga for Nord-Norge har middeltemperaturen for juni 2015 vært så lav som 7,5 grader. Det er et godt stykke unna normalen på 9,1 grader.

Men i tillegg til lav temperatur har vi hatt større mengde nedbør og mindre solskinn enn normalt.

Nedbørmengde for juni var 104,3 millimeter. Normalen ligger på 59 millimeter. Altså var det betraktelig mer nedbør i år sammenlignet med tidligere. I tillegg fikk vi oppleve fattige 139,8 timer med solskinn. Sammenlignet med normalen på 220,7 timer er det svært negative tall.

God start på juli

Gunnar Noer

Gunnar Noer melder om en fin start på juli.

Foto: Meteorologisk institutt

Onsdag bytter vi måned, og ifølge vakthavende meteorolog Gunnar Noer får vi en pangstart på juli.

– Utsiktene er veldig lovende for onsdagen. Tendensene er veldig bra. Vi varsler nordlig bris, og det kan komme opp i laber bris sør for Senja. Men ellers ser det ut til at det blir veldig bra vær. Temperaturen blir ikke all verdens. Vi kommer kanskje opp i 12 grader, men ikke noe særlig mye mer enn det. Litt stigende sammenlignet med tirsdag, forteller Noer.

I områdene rundt Longyearbyen får man ikke den samme starten på juli.

– Det vil være en vestlig bris på begynnelsen av dagen, og det vil være ganske fint vær. Utover på dagen vil det være økning i vind, kanskje opp mot stiv kuling over fjellene. Og så blir det etter hvert tilknytning til regn.

Stigende temperaturer

Inn mot helgen vil det bli stigende temperaturer og mindre vind.

– Mot helgen blir det noen fine dager. Temperaturene vil stige, det vil bli mindre vind og vi vil få fint vær, sier Noer og legger til:

– Når vi kommer til helgene vil det komme nedbør inn i den sørlige delen av fylket. Da blir det kjøligere på lørdagen og søndagen. Men vi håper det vil bli bedre helg utover i kommende uke.

Vi i NRK Troms ønsker å se bilder fra landsdelen. Ved å merke bildene dine med emneknaggen #nrktroms kan du dele dem med oss.

Se de flotte bildene dere har tatt.