Slik gikk russens store festnatt i nord

Natt til 16. mai ble hektisk i Troms, men i Finnmark skryter politiet av russen.

Russ

I Finnmark skryter politiet av russens oppførsel.

Foto: Anette Torjusen / NRK

– Det har vært en hektisk natt, og vi har hatt fyllerelaterte ordensoppdrag i hele natt, sier operasjonsleder Lars Meland i Troms politidistrikt.

Det som er kjent som russens store festdag har gitt hodebry for politiet i fylket.

– Det har gått i ett i hele natt. Akkurat nå er vi på plass ved Fløyahallen i Tromsø, hvor det har vært slåssing. Vi rydder opp nå, forteller Meland.

I Tromsø har mellom syv og åtte personer vært nødt til å tilbringe inngangen til nasjonaldagen i arresten i Tromsø. I tillegg har en person blitt innbrakt på Finnsnes.

– Det har ikke vært så mange alvorlige ting, men mye knuffing, slåssing, tilløp til bråk og beruselse, sier Meland.

– Eksemplarisk russ

I Finnmark har derimot ingen blitt innbrakt til politiets arrest. Operasjonsleder Asgeir Aule i Finnmark politidistrikt skryter stort av årets russ.

– I 2017 har de vært eksemplariske. Det har vært veldig lite problemer og negative meldinger, forteller han.

I natt har det vært flere russearrangementer i fylket og noen telefoner til politiet. Politiet har måttet ta hånd om berusede personer, men ingen slåssing.

– Vi er veldig fornøyd med å ikke ha hatt noen innom arresten i natt, sier Aule.

Slåssing i Harstad

Midtre Hålogaland politidistrikt forteller at det har vært litt slåssing i Harstad sentrum i natt, og litt amper stemning utenfor et av byens utesteder. Her har politiet tatt hånd om en person i Folkeparken som ble tatt inn til fyllearresten.

– Men det har ikke vært noen spesielle hendelser med russen, sier operasjonsleder Gisle Enge ved Midtre Hålogaland politidistrikt.