I disse dager er det mange som står ved kjøkkenbenken med kjevla i hånda. Noen har sine syv faste sorter de begir seg ut på før jul.
Andre er litt mer utforskende, og prøver seg fram i virvaret av tradisjonsbakst. Det er i denne kategorien NRKs reporter er. Jensen har aldri hatt den store bakeinteressen, men føler samtidig at hun bør ha noe i skapet som er merket med hjemmebakt.
Julefavoritten hennes har alltid vært mørlefse, så valget var lett da hun skulle lage noe direkte i morgensendingen onsdag.
Hun søkte seg fram på google, som mange andre hobbybakere når man har en idé om hva man skal bake. Her var valgene store.
– Jeg ble så usikker på hvilken jeg skulle gå for, så jeg bestemte meg for å sette sammen en oppskrift basert på de ingrediensene som gikk igjen, sier reporteren.
P1s lyttere fikk være med på bakingen av Toves mørlefser. Når lefsene var ferdige, tok Tove turen ut på et kjøpesenter for å finne noen lefsekjennere som kunne gi henne dommen:
Vel, en kanonsuksess ble det altså ikke. Men smaken, det sto det ikke på! Tove Jensen hilser og sier at det blir et nytt forsøk til neste år.
- Les også:
Oppskrift er alfa omega, som Aud sier i videoen. Her er den Tove brukte:
2 dl seterrømme
2 dl melk
4 ss lys sirup
6 ts hjortesalt
Ca 500 g hvetemel
2 kopper sukker
1 kopp smør
Sukker og smøret ble pisket hvitt, deretter sirup, melk og rømme.
Melet med hjortesaltet ble spedd i litt etter hvert.
Fyll:
Sukker, kanel og smør røres sammen