NRK Meny
Normal

Slik kan du følge valget hos oss

NRK i Troms og Finnmark vil oppdatere deg på siste valgnytt hele valgkvelden 9. september.

Valgdekning Nordnytt

Slik blir nettsidene våre seende ut på valgdagen 9. september.

Foto: Skjermdump

– Vi har tatt inn over oss erkjennelsen at folk i større og større grad bruker nett og ikke radio for å holde seg oppdatert. Derfor er det på nettsidene våre at du kan følge med på utviklingen i Troms og Finnmark gjennom valgkvelden, sier distriktsredaktør Pål Hansen.

Redaktør Pål Hansen

Redaktør Pål Hansen.

Foto: Eilif Aslaksen / NRK

På www.nrk.no/nordnytt vil det valgdagen i tillegg til nye nettsaker fra hele distriktet bli en nyhetsstrøm som oppdateres fortløpende med nytt om valget, en twitterstrøm og mulighet til å få med seg både de nasjonale og lokale TV-sendingene valgkvelden.

Valgmodus på nettsidene

– Ved lunsjtider mandag vil vi gå over i valgmodus på våre nettsider. Da får forsida vår et nytt utseende med mulighet til å følge valgkvelden fortløpende på en ny måte, sier vaktsjef Torgeir Skeie.

I tillegg til lokalt valgstoff vil det være mulig å følge med på NRK sin nasjonale TV-sending valgkvelden rett på nettsiden.

– NRK sentralt gjør et nytt grep ved å sende fra studioer på valgvakene til de største partiene. Vi håper det vil gi en helt annen stemning når vi kan være der idet seierherrene får beskjeden, i motsetning til de mer tradisjonelle studiosendingene vi har hatt tidligere valg, sier Hansen.

Direkte på TV

I tillegg til sending fra Oslo vil det bli direkteinnslag på TV fra valgvaker iTromsø, Bergen og Trondheim.

– Dermed kan vi vise fram de lokale tendensene og forskjellene i ulike landsdelene. Blant annet ser det ut til at SV gjør et bedre valg lokalt i Troms enn i resten av landet, mens de ser ut til å ryke ut av stortingsbenken i Nordland, der de har sittet trygt, sier Hansen.

Med NRK sin brede erfaring fra å lage TV-sendinger i ryggen, skal vi servere gode og oppdaterte saker på nettet gjennom kvelden, med både tekst og video.

– Vi har reportere ute på seks- sju ulike plasser i dekningsområdet vårt, som leverer stoff til oss, sier Hansen.

nettsidene vil bli oppdatert helt farm til valgresultatet er klart. Tirsdag morgen er det duket for oppsummering og oppdatering på akkurat hvem oms kal representere oss de neste fire årene, på både radio og nett.