Normal

Slik fant TIL sin nye spissjuvel

Både sportssjefen og treneren er sikre på at Slobodan Vuk kan bli en viktig spiller for Tromsø IL de kommende sesongene.

Bård Flovik

Disse to, hovedtrener Bård Flovik og assistenttrener Lars Petter Andressen, dro begge til Slovenia for å sjekke ut kvalitetene til Slobodan Vuk.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

TILs assistenttrener Lars Petter Andressen har brukt mye tid på å se på statistikk fra forskjellige europeiske ligaer, for å se om han kan finne spillere som kan være interessante for Tromsø.

I høst la han spesielt merke en spesiell spiller, 27 år gamle Slobodan Vuk, som hadde prestert godt for det slovenske topplaget NK Domzale.

Så Andressen og hovedtrener Bård Flovik dro til Slovenia for å se Vuk spille kamp, og lot seg imponere.

Så langt i sesongen har han scoret åtte mål på 13 kamper for NM Domzale. Han er også med i troppen til det slovenske landslaget, som reiser til Abu Dhabi for å spille treningskamper mot Saudi Arabia og Finland senere denne måneden.

– Han er en spiller som vi tror vil passe godt inn i norsk fotball. Han presser godt, beveger seg godt, og scorer en del mål, sier Flovik.

Se noen av scoringene til Slobodan Vuk for NM Domzale:

Én av de best betalte

Etter en del forhandlinger ble TIL og Domzale enige om en overgangssum på én million kroner for Vuk, som blir en av «Gutan» i tre år.

– Vi har også forhandlet en personlig avtale med ham som er innenfor de lønnsrammene vi har her i klubben. Men han blir nok en av de best betalte spillerne våre, sier sportssjef i TIL, Svein Morten Johansen.

– Så er dere sikre på at dere har truffet blink her?

– Sikre kan vi aldri være, men vi minsker risikoen ved å gjøre en god og grundig jobb i forkant, og heller stole på egne vurderinger enn agenter som lover deg hele verden.

Også Bård Flovik føler seg sikker på at Slobodan Vuk kan bli en hit på Alfheim.

– Han har gitt et flott inntrykk, han har gode holdninger og ambisjoner. Han er en energirik spiller, som er tøff foran mål, og jeg føler meg sikker på at publikum kommer til å sette pris på han, sier Flovik.

Slobodan Vuk (27)

Slobodan Vuk blir en av de best betalte spillerne i TIL, men årslønna hans holder seg under millionen.

Ser etter flere spillere

Vuk har slitt en del med skader tidligere. Dette er noe Flovik og resten av den sportslige ledelsen har tatt med i vurderingen.

– Men nå har han holdt seg skadefri i halvannet år, sier Flovik.

Slobodan Vuk er TILs første signering før den kommende sesongen. I tillegg har klubben inngått en avtale med Tom Høgli, som returnerer til Tromsø i sommer.

Bård Flovik forteller at de også er på utkikk etter et par nye spillere til.

– Vi ser på muligheten for å finne noen som kan forsterke oss på midtbanen og i forsvar, sier han.