Slik blir utsikten i Finnmark de neste dagene

Full storm og opp til sterk storm ute ved kysten i morgen. Det kan bli flere stengte veier i Finnmark de neste dagene.

Uvær i Hammerfest

FULL STORM: Vind, vind og atter vind. Slik blir været de neste dagene i Finnmark.

Foto: Allan Klo / NRK

Statsmeteorolog ved værvarslinga i Nord-Norge, Magnus Ovhed, har tatt en titt på prognosene for de neste dagene for oss.

Oversikten over stengte veier får du alltid oppdatert her.

Onsdag

Det er to lavtrykk som passerer Finnmark i kveld og i natt. Det kan gi opp mot en full storm ved kysten og i fjellet, forklarer Ovhed.

Torsdag

På ettermiddagen torsdag så kan det bli perioder med full storm og opp til sterk storm ute ved kysten, nord i Finnmark.

– Skal man ta seg ut langs kysten i nordlig del av Finnmark, så kan man møte på stengte veier. Det vil være fokk og vind her, men dette er det jo Statens vegvesen som avgjør, sier statsmeteorologen.

Vind

VIND: Slik er værprognosen for torsdag klokken 19.00. Mørk rødfarge er full storm.

Foto: Met.no

Fredag

Vær og vind roer seg litt ned natt til fredag. Prognosene viser at det vil være stiv kuling i vest og snøbyger som holder seg inn mot helgen.

Lørdag og søndag

Snøbygene vil holde seg fram ut mot lørdag. Da vil vinden roe seg litt mer, for så å øke litt til sørvestlig søndag kveld.

Neste uke

Etter helgen vil det komme et værskifte med vind fra sørvest i noen dager. Det kan også bli sterk vind i perioder, men neste uke er fortsatt usikker, sier Ovhed.

Dårlig vær preger Finnmark og Troms også i dag. En rekke veier er stengt eller kolonnekjørt. Flere fergesamband er også innstilt.
En personbil kjørte i ettermiddag inn i et snøskred som gikk over E6 ved Leirbotnvann nord for Alta. Ingen personer kom til skade.
Varsom.no melder om betydelig skredfare i Troms og Finnmark,

KOLONNE: Slik så det ut over Sennalandet i dag.