Meteorologen avslører påskeværet

Værvarslinga Nord-Norge har dårlige nyheter til deg som hadde håpet på strålende sol og perfekte skiforhold i påsken.

Påskeværet i nord
Foto: Erik Johansen/Rune Stoltz Bertinussen / Scanpix/Bama

Den siste perioden har det vært solskinn og lite vind i store deler av Nord-Norge.

Påsken nærmer seg, og har du ikke fått på deg solbrillene og langrennsskiene ennå, kan det være lurt å gjøre det før det er for sent.

– Påskeværet blir ikke like fint som vi har det nå, sier vakthavende meteorolog, Geir Bøyum ved Værvarslinga Nord-Norge.

– Blir langt fra drømmeforhold

Et kraftig høytrykk over Nord-Finland har ført til at Nord-Norge har sørøstlig vind og strålende vær. Snart vil høytrykket trekke seg lenger østover, som gjør at landsdelen får mer nærkontakt med et lavtrykk fra havet.

– I Troms kan det bli litt sol inni mellom, men kuling utsatte steder. Første delen av påsken blir det veldig skiftende vær. Fra onsdag ser det ut som det blir brukbart vær i ytre strøk, men litt snø i grensetraktene. Drømmeforhold i påsken blir det i hvert fall ikke, forteller Bøyum til NRK.

Fra lørdag av melder Værvarslinga Nord-Norge at det blir det sludd, etter hvert oppholdsvær i Troms.

– På palmesøndag ser det ut som det kan bli sørøstlig vind, og litt snø i grensetraktene. Ellers for det meste oppholdsvær, men likevel ganske grått på himmelen. Resten av påsken blir preget av enkelte sludd og snøbyger, sier Bøyum.

Værvarslinga Nord-Norge har foreløpig prognoser fram til påskeaften.

Samme vær i hele landsdelen

Finnmark og Nordland vil oppleve omtrent det samme været i påsken som Troms.

– I Finnmark kan det bli en del vind, men på ytre strøk kan det blir brukbart fra onsdag før skjærtorsdag. Nordland får en del regn og sludd i begynnelsen av påsken. Nord i Nordland i ytre strøk blir det omtrent det samme som Troms i ytre strøk. Lenger sør blir det mer grått hele tiden, forteller meteorologen.

Geir Bøyum tror likevel ikke at årets påske går i historieboken med det dårlige været som er meldt.

– Det blir ikke supert påskevær, men heller ikke forferdelig. Det blir omtrent middels vær, sier han.