Skyting i Tromsdalen skaper politisk strid

Bygningene og skyteanlegget i Tromsdalen bør rives, krever formannskapet i Tromsø. Høyre reagerer kraftig.

Skytebanen i Tromsdalen

Formannskapet i Tromsø vedtok tirsdag ettermiddag at bygninger på skytebanen i Tromsdalen må rives.

Foto: NRK

Anna Amdal Fyhn

Anna Amdal Fyhn reagerer sterkt på vedtaket.

Foto: Trygve M. Andreassen / NRK

– Vi besluttet i fjor at skytingen skulle opphøre i Tromsdalen, og begrunnet det med at skytingen i seg selv var ulovlig. Så har Fylkesmannen nå gjennomgått saken og er veldig tydelig på at vi må knytte denne saken opp mot de anleggene som står i Tromsdalen, sier ordfører Kristin Røymo (Ap).

Dermed er signalet fra fylkesmannen at de må betrakte skyteanleggene som ulovlige for å kunne si at skytingen er ulovlig. Derfor krever nå formannskapet at bygningene og skyteanlegget i Tromsdalen bør rives.

Vedtok at bygningene må rives

Formannskapet i Tromsø vedtok tirsdag ettermiddag med fem mot fire stemmer at bygninger på skytebanen i Tromsdalen må rives. Det har i årevis vært strid om anlegget, og i formannskapet var det fortsatt strid om skytinga som foregår.

– I vedtaket vi har gjort i dag har vi fulgt Fylkesmannens pålegg om å erklære anleggene som ulovlige, fordi det ikke ble gitt tillatelse til etablering da de ble satt opp, sier Røymo.

– Et overgrep

Anna Amdal Fyhn (H) mener dette er et overgrep mot skyttermiljøet i Tromsø.

– Dette er en sak som har pågått i mange år, og den har skapt store konflikter. Men jeg mener at man må få avsluttet denne saken på en verdig måte. Og da er mitt poeng at vi burde gått i en dialog med jeger- og fiskeforeningen for å komme fram til en løsning, sier Fyhn.

Hun sier at de nå ikke har noe å gå til.

– Skytingen blir stoppet, anleggene skal rives, alt skal fjernes, og hvor skal da de drive sin aktivitet? Jeg synes det er et overgrep i forhold til en lovlig aktivitet som skytterne bedriver.

Røymo svarer at de har vært i dialog, og sier at også formannskapet ønsker en dialog med jeger- og fiskeforeningen.

– Vi ønsker oss en sterk dialog og en god løsning med dem for fremtidig skyting også fra Tromsø Jeger og Fisk sine medlemmer.