NRK Meny
Normal

Skoleveien mangler fortau – og nå blir den enda mer trafikkert

Elever, foreldre og lærere frykter en ulykke. Den uoversiktlige skoleveien skal nå bli enda hyppigere brukt av bussen.

Brøytebil

Det er trangt på deler av skoleveien for mange av elevene på Selnes skole. Nå skal bussen kjøre oftere på veien i rushtida.

Foto: Jørn Inge Johansen / NRK

Thomas Larsen

Thomas Larsen synes det er skummelt å gå til skolen, med all trafikken som er på veien.

Foto: Jørn Inge Johansen / NRK

– Jeg skvetter når bussene kjører forbi meg i full fart. Det kom nettopp en brøytebil, da skvatt jeg skikkelig, sier skoleelev Thomas Larsen.

Den siste delen av skoleveien hans til Selnes skole på Kvaløya går lang en bussvei, uten fortau. Nå skal bussene gå oftere i rushtiden, hvert tiende minutt. Det bekymrer FAU-leder Kristine Larsen.

Kristine Larsen

FAU-leder Kristine Larsen ved Selnes skole mener trafikkbildet er uholdbart ved skolen.

Foto: Jørn Inge Johansen / NRK

– Skoleveien oppleves allerede som utrygg. Når bussen skal kjøre oftere, vil nok enda flere foreldre velge å kjøre barna til skolen. Da vil vi få en uholdbar trafikksituasjon rundt skolen, sier hun.

I flere år har foreldre, elever og skoleledelsen kjempet for at noe må gjøres med trafikksikkerheten på Selnes.

Rektor Wenche Skallerud

Rektor ved Selens skole, Wenche Skallerud, frykter en ulykke utenfor skolen.

Foto: Jørn Inge Johansen / NRK

De vil ha bussene bort fra skoleveien, eller tryggere løsninger for strekningen. Nå truer de med demonstrasjoner og blokade av veien, dersom ingenting skjer.

– Skoleveien er ikke trygg på noen som helst måte. Vi er kjempebekymret for hva som kan komme til å skje, sier rektor, Wenche Skallerud.

Men Tromsø kommune kan dessverre ikke love at de tar grep med det første. De er avhengige av penger fra en bymiljøavtale for å kunne gjøre noe.

– Trafikkbildet på alle skoleveien i kommunen blir kartlagt i år, så vil vi innføre tiltak fortløpende. De store tiltakene som blant annet handler om å utvide veien, kommer tidligst i 2019, sier Ragni Løkholm Ramberg (Ap), leder for komiteen for byutvikling, miljø og transport.